Orban: Mihai Chirica nu mai are nicio legătură cu PSD de cel puțin trei ani

0

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că primarul Iașiului, Mihai Chirica, „nu mai are nicio legătură cu PSD de cel puțin trei ani” și a precizat că până la 1 martie organizațiile județene ale PNL trebuie să facă propunerile de candidați la alegerile locale, care vor fi validate de Biroul Politic Național al partidului.

 

„Domnul Chirica, din momentul în care guvernul PSD a adoptat OUG 13, a devenit opozantul lui Dragnea și al PSD. Guvernul, când a făcut ședință comună cu Guvernul Republicii Moldova, nu a făcut la Iași, ci la Piatra Neamț ca să-l pedepsească pe domnul Chirica. Domnul Chirica nu mai are nicio legătură cu PSD de cel puțin 3 ani”, a declarat liderul PNL, întrebat dacă Mihai Chirica va fi candidatul liberalilor la Primăria Iași la alegerile locale din acest an.

 

Orban a mai spus că procedura de desemnare a candidaților PNL este statutară și că sunt sondaje de opinie în desfășurare

 

„Propunerea o formulează birourile județene din fiecare județ, urmând a fi validate de BPN. Toate organizațiile au obligația ca până la 1 martie să decidă candidații la primari în toate localitățile și să formuleze propunerile de candidați pentru primăria reședință de județ și pentru președinții de CJ, urmând ca în săptămâna 1-7martie BPN să valideze”, a mai spus Ludovic Orban.

Prim-vicepreședintele PNL Iași, Alexandru Muraru, fratele consilierului prezidențial Andrei Muraru, critică dur, într-o postare pe Facebook o eventuală primire în PNL a primarului Mihai Chirică după ce acesta a admis că poartă negocieri atât cu PNL cât și cu PSD. Muraru scrie că ar fi ”o eroare politică majoră” primirea lui Chirică în partid și amintește că primarul Iașiului este implicat în numeroase scandaluri imobiliare și financiare, are o avere pe care nu o poate justifica, este inculpat într-un dosar penal pe rolul Parchetului Iași, iar recent a fost condamnat pentru declarații rasiste de către CNCD. Muraru spune că nu a existat nicio invitație, nici directă și nici indirectă, a președintelui Iohannis adresată lui Mihai Chirica de a adera la PNL, așa cum acesta lasă să se înțeleagă.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a anunțat într-un comunicat de presă că drumul său politic ”va continua alături de președintele Klaus Iohannis”. Este o primă confirmare a informației transmise miercuri dimineață de deputalul PNL Marius Bodea, care spusese că liderii liberali i-au transmis că Mihai Chirica va fi candidatul partidului pentru un al doilea mandat la Primăria Iași.

Citește și: Surse: PNL încearcă să-l convingă pe Mihai Chirica să fie candidatul liberalilor la primăria Iași

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele