Moțiunea a picat, un final așteptat

0

Astăzi, plenul Parlamentului a respins moțiunea de cenzură numită ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, și semnată de PNL, USR şi PMP.

S-au înregistrat 166 de voturi “pentru” şi 4 “împotrivă”, iar pentru a trece, era nevoie de minimum 233 de voturi “pentru”.

Orban, liniștit dar supărat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că rezultatul de moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă este “unul al nesimţirii, slugărniciei, lipsei de curaj şi lipsei de responsabilitate faţă de destinul României”.

Orban a mai spus că “Bătălia continuă. Am dat un mesaj (…), luptăm până la capăt pentru România şi vom duce în continuare această luptă cu o putere care pare să nu mai ţină cont de nimic, folosind toate mijloacele constituţionale pe care le avem la dispoziţie”.

Cioloș, mai tranșant

Dacian Cioloş crede că nu este suficient ca Guvernul Dăncilă să pice, ci este nevoie de alegeri anticipate.

“Eu cred că ar trebui nu doar ca guvernul acesta să pice, ci am avea nevoie de alegeri anticipate, pentru că situaţia în care s-a ajuns, inclusiv politic, face că majoritatea politică actuală, cu liderii actuali, şi-au pierdut legitimitatea. (…) Ei spun că au legitimitate pentru că au câştigat asta prin vot. Păi, au venit cu un program de guvernare pe care nu l-au respectat până acum. (…) De asta eu cred că, dacă gândim sănătos din punctul de vedere al democraţiei din România, ar trebui acum nu doar să pice Guvernul, ci să avem şi alegeri anticipate şi cei care spun că au legitimitatea şi că ei pot să conducă, să dovedească că au încrederea electoratului după un an de proteste. Dar în primul rând e clar că guvernul ăsta aşa cum e el structurat, de la vârf, de la primul ministru, până la ultimul ministru cu mici, foarte mici excepţii, sunt oameni incompetenţi pe domeniul lor (…) şi atunci ar fi firesc să plece”, a spus fostul premier.

Ponta, inutil dar vocal

Victor Ponta susține că preşedintele ALDE a pus condiţii pentru votul Legislativului: “Categoric, pierzătorul acestei moţiuni este domnul Orban. Câştigătorul acestei moţiuni este domnul Tăriceanu şi eu sper că şi Pro România, cu Sorin Cîmpeanu, dar domnul Tăriceanu, care a zis: ‘Bine, OK, Guvernul nu cade, dar ordonanţă pe aia nu daţi, suspendarea lui Iohannis nu!”.

Ponta susține că Tăriceanu, din rațiuni electorale, a respins ideea de aprobare prin ordonanţe de urgenţă a Codurilor penale.

“Eu cred că domnul Tăriceanu are ca obiectiv, altfel legitim, să candideze pentru funcţia de Preşedinte al României anul viitor şi ştie că orice fel de ajutor de acest gen, brutal, ilegitim, forţat, dat pentru salvarea lui Dragnea îi va dinamita aceste şanse”.

Singura țintă reala a lui Victor Ponta este Liviu Dragnea, fostul premier și candidat la președinția României nu ratează nicio șansă sa-l atace pe ”uzurpatorul” poziției sale.

Barna, participativ…

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat că va lansa primul program de guvernare participativ în care cetăţenii pot să se implice în formularea şi în definirea acestuia.

“USR chiar lucrează la un program de guvernare. În zilele următoare vom deschide public acest program, pentru că USR lansează primul program de guvernare participativ în care cetăţenii pot să se implice în formularea şi în definirea acestui program, la fel cum astăzi au fost alături de noi şi ne-au susţinut în spaţiul public. Suntem convinşi că prin contribuţia tuturor şi a celorlalte partide de opoziţie vom veni cu o viziune pentru România, decentă şi funcţională”.

El a explicat că situaţia prezentă are drept cauză programele de guvernare făcute de politiceni care au refuzat să mai discute cu oamenii.

Singurul personaj despre care nu merită amintit este Viorica Dăncilă, doamna Premier fiind execrabilă, anacolută și greu de trecut cu vederea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele