Motorina costa mai puțin ca benzina la pompă

0

Posesorii de mașini diesel pot fi cu adevărat bucuroși. Motorina s-a ieftinit semnificativ şi a ajuns să coste mai puţin decât benzina. un litru se vinde, în medie, cu 4 lei şi 31 de bani, dar preţurile pot fi chiar mai mici de atât după ce, în lunile anterioare, motorina a fost mai scumpă.

 

În unele benzinării din București, relatează TVR, litrul de motorină se vinde acum cu 4 lei și 27 de bani, sub prețul de vânzare al benzinei. În urmă cu o lună, motorina era 4 lei și 56 de bani peste prețul benzinei.

Datele colectate la nivel european arată că săptămâna aceasta prețul mediu al motorinei a scăzut cu 12 bani față de săptămâna trecută. Dar ieftinirea s-a produs și pe parcursul lunii trecute. În septembrie prețul combustibilului diesel a coborât sub cel al benzinei, ceea ce nu se mai întâmplase demult.

300.000 de mașini electrice pe străzi în 2030

Prețul barilului de petrol tranzacționat la Londra, care influențează prețurile din România, coborâse la un minim de 20 de dolari în aprilie pe fondul pandemiei, dar acum a urcat la 43 de dolari.

Specialiștii atrag atenția că în perioada următoare prețurile carburanților vor fi influențate și de noile planuri ale Comisiei Europene privind țintele de emisii de carbon.

Respiră aer curat în mașină sau în casă cu un purificator 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele