Munca de acasă schimbă tendința pe piața imobilară

0

Munca de acasă schimbă tendința pe piața imobilară pentru că salariații care stau mai mult acasă au nevoie de spațiu pentru birou. În ansamblurile rezidențiale sunt tot mai căutate apartamentele cu mai mult de două camere, dar și casele. Astfel. chiar dacă o cameră devine locul de lucru, restul familiei se poate bucura de suficient spațiu, se arată într-un studiu.

 

Clienții cu bugete mici preferă, în continuare, garsonierele și apartamentele în blocuri vechi, spun agenții imobiliari. Prețurile și numărul de tranzacții sunt comparabile cu cele de anul trecut.

Studiul arată că foarte mulți tineri care lucrează la corporațiile din București, sunt obligați din martie, de când a început criza sanitară, să muncească mai mult de acasă. Astfel, ei renunță la garsonierele și la apartamentele din București cu două camere și la chirie. În schimb aceștia, cu un credit imobiliar se mută la două sau trei camere, într-un ansamblu rezidențial nou, dar în imediata apropiere a Bucureștiului.

Firea, despre proiectul imobiliar de la Romexpo: Cedarea gratuită a terenului către Camera de Comerț e neconstituțională

Odată cu munca de acasă, tot mai mulți români cu venituri medii și mari sunt interesați să cumpere locuințe mai spațioase. A crescut interesul pentru apartamentele cu 3 și 4 camere dar și pentru case, arată un studiu.

Dezvoltării imobiliari au proiecte în care o cameră e deja amenajată ca spațiu de lucru.

Clienții cu bugete mici preferă, în continuare, să cumpere locuințe în blocuri vechi. Prețurile și numărul tranzacțiilor sunt comparabile cu cele din perioada similară a anul trecut.

Un sondaj realizat recent arată că multe companii vor continua munca de acasă și după pandemie. Majoritatea managerilor chestionați susțin că vor opta pentru lucrul în sistem hibrid: în anumite zile se va lucra de la domiciliu, iar în altele de la birou.

Vezi și Premieră mondială: PlasmaclusterIon – tehnologia japoneză care inactivează coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele