Nazare demis pe fondul apropierii de banca rusească de Investiții (BII)

0

După demiterea rapidă a ministrului de Finanțe, premierul a spus că nu este de acord cu memorandumul întocmit de fostul ministru, Alexandru Nazare, prin care România participă la majorarea de capital a Băncii Internaționale de Investiții cu suma de 14,3 milioane de euro. Florin Cîțu spune că investigația Corpului de control la Ministerul Finanțelor vizează și acest document.

 

“Sunt neplăcut surprins să văd acest memorandum semnat de fostul ministru și dat spre avizare spre Guvern”, a mai afirmat prim-ministrul.

Întrebat dacă va participa România la majorarea de capital a Băncii Internaționale de Investiții cu suma de 14,3 milioane de euro, așa cum ar fi cerut fost ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Știți foarte bine opinia mea, chiar de când eram în opoziție. România nu are nimic de câștigat de pe urma participării la această bancă. Sunt foarte multe semne de întrebare despre activitatea acestei bănci.

Vezi și Penalii din România au încercat să amâne interzicerea paradisurilor fiscale

În ceea ce mă privește, sunt total surprins și neplăcut surprins să văd acest memorandum semnat de fostul ministru și dat spre avizare spre Guvern. Nu înțeleg cum de s-a ajuns sau cine l-a convins, și ar trebui să facem o investigație să vedem cine l-a convins că este un lucru bun pentru România să luăm acești bani. Ieri am văzut memorandumul”.

Acesta a confirmat că va trimite Corpul de control la Ministerul de Finanțe.

“Sunt mai multe lucruri la care ne uităm, dar vom începe cu această investigație să vedem cine a decis că este bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a rușilor”, a precizat Florin Cîțu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele