Netflix ironizează referendumul pentru redefinirea familiei

0

Platforma de filme on-line Netflix a ironizat luni referendumul pentru aprobarea revizuirii Constituției în privința redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Pe pagina de Facebook, Netflix a postat o captură după ecranul de logare pe platformă, cu trei profile distincte: unul aparținând unui cuplu format dintr-un bărbat și o femeie, altul din două femei și un al treilea din doi bărbați.

Sub mesajul ”Who’s watching?” (”Cine vizionează?”), apar trei profile: Alex & Maria, Ana și Cristina, Mihai și George. ”Binging. Este alegerea ta cu cine vrei să o faci. ”, este mesajul Netflix.

Săptămâna trecută, și Coca-Cola România a postat pe pagina de Facebook o imagine cu trimitere clară la referendumul pentru familia tradițională. În imagine sunt vizibile șase sticle de suc aranjate într-un mod sugestiv, câte două, ca și cum ar fi un cuplu. Pe primul „cuplu” de sticle apare nume distincte „Coca” și „Cola”, pe al doilea apar același nume „Coca” și „Coca”, iar la al treilea „Cola” și „Cola”, scrie Paginademedia.ro.

Mesajul care însoțește fotografia este „Noi nu vedem nicio diferență”, fiind însoțit de hashtag-ul #samefeeling.

Postarea s-a viralizat rapid pe rețeaua de socializare și a strâns un val de reacții din partea utilizatorilor. În câteva ore a adunat peste 2.100 de share-uri și peste 4.000 de like-uri, mai notează pagina citată.

Luni, comunitatea Declic a lansat luni un spot care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Clipul a fost produs de agenția de publicitate Papaya Advertising, autoarea mai multor spoturi cu puternic mesaj social.

Spotul intitulat ”Copiii referendumului”, iar mesajul este ”Pentru ca răul să nu se întâmple, e suficient ca oamenii buni să stea acasă”.

Clipul a fost inspirat de serialul HBO ”Povestea slujitoarei” (”The handmaid’s tale”), realizat după romanul omonim al scriitoarei canadiene Margaret Atwood. Serialul spune povestea unei femei care este nevoită să fie concubină în dictatura teocrată fundamentalistă din viitorul apropiat a Gileadului totalitar, teritoriu cunoscut anterior drept Statele Unite, și unde drepturile femeilor nu mai există.

Citește și PSD plătește difuzarea unor spoturi “Spune DA la Referendum”, deși Dăncilă a spus la Bruxelles că partidul nu va face campanie

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele