Nicolae, aluzii la Holocaust: Klaus Iohannis încearcă „exterminarea PSD-iştilor pe un model de acum 70-80 de ani”

0

Şerban Nicolae, senator PSD, a declarat, luni seară, la postul Antena 3, că preşedintele Klaus Iohannis încearcă „exterminarea PSD-iştilor pe un model de acum 70-80 de ani”, făcând trimitere la acţiunile naziştilor. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a transmis News.ro că afirmațiile senatorului PSD „nu fac decât să îndepărteze România de valorile şi principiile democraţiei” şi că istoria Holocaustului „nu este şi nu poate fi subiect de campanie”. Mai mulți lideri PSD l-au acuzat pe Klaus Iohannis de nazism, fiind sancționați de Consiliul Național pentru combaterea discriminării.

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului a afirmat: „Faptul că domnul Iohannis şi-a pus în gând exterminarea PSD-iştilor pe un model de acum 70-80 de ani, uitând sau neuitând un asemenea mod de gândire care bagă de-a valma simpatizanţi şi votanţi PSD şi vorbeşte în termeni de dispariţie, mă gândesc că, mâine-poimâine, vine şi cu Legile de la Nürnberg, să fie tacâmul complet”.

Într-un comunicat remis News.ro, reprezentanţii Institutului precizează că afirmaţiile „grave” al senatorului „nu fac decât să îndepărteze România de valorile şi principiile democraţiei”.

Citește și Nicolae şi Nicolicea au rămas fără funcţie în Parlament

„În noiembrie se vor împlini 15 ani de la asumarea de către preşedintele României a Raportului final al Comisiei ×Elie Wiesel». A fost un moment de resetare oficială faţă de istoria şi memoria Holocaustului din România”, se arată în comunicat.

„Prin urmare, cu atât mai grave sunt astăzi afirmaţiile senatorului Şerban Nicolae la un post de televiziune, prin care sugera că preşedintele României Klaus Iohannis plănuieşte să introducă legile anti-Semite de la Nürnberg din timpul lui Hitler. Astfel de afirmaţii, chiar şi într-o campanie electorală, nu fac decât să îndepărteze România de valorile şi principiile democraţiei. Nu considerăm că aduc voturi, ci creează false dispute. Istoria Holocaustului nu este şi nu poate fi subiect de campanie”.

Context

Președintele Iohannis a mai fost atacat cu aceste arme și în trecut. PSD a încercat de mai multe ori să lege imaginea acestuia de nazism, doar pentru că este de etnie germană.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele