Nicușor Constantinescu s-a abonat la condamnări cu executare

0

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat de Tribunalul Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul achiziţiei unui elicopter pentru situaţii de urgenţă, în cadrul unui program transfrontalier, decizia instanţei nefiind definitivă.

Ulterior, elicopterul respectiv a fost preluat de SMURD şi s-a prăbuşit în decembrie 2015 în Lacul Siutghiol din Mamaia, iar cele patru persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa. Constantinescu execută o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare după ce a fost condamnat definitiv în două dosare. Tribunalul Constanţa a decis condamnarea lui Nicuşor Constantinescu la patru de ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. De asemenea, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de Judeţul Constanţa şi de Consiliul Judeţean Constanţa, obligându-l pe Nicuşor Constantinescu la plata sumei de un milion de lei, reprezentând despăgubiri civile. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Nicuşor Constantinescu execută o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare după contopirea celor două condamnări definitive primite, cea de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi cea de cinci ani din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. El mai are şi alte condamnări în prima instanţă şi alte dosare în care este judecat pe fond.Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Citește și: Organizația Mondială a Sănătății avertizează: Epidemia de rujeolă se extinde

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele