Nicuşor Dan: Bucureștiul poate primi 14,7 kilometri de noi linii de tramvai

0
tramvai bucuresti
tramvai București

Două firme s-au înscris la licitaţia pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente construirii a 14,7 kilometri de noi linii de tramvai, a anunţat, luni, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

 

Este vorba despre Metroul SA şi Intergroup Engineering SRL, a scris edilul general, pe Facebook.

„Facem paşi concreţi pentru extinderea reţelei de tramvai din Capitală. (…) Proiectul vizează construirea de noi linii de tramvai, pe o lungime de aproximativ 15 km, pentru a face conexiunea între zone importante ale oraşului”, a precizat Nicuşor Dan.

Achiziţia este împărţită în patru loturi.

Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piaţa Unirii, care va lega linia 32 de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia 21 spre Strada Sfânta Vineri.

Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est şi cele din nord-est, printr-o extindere cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chişinău şi Str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Haţieganu – Şos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică.

Vezi și Ce reguli vor trebui să respecte trotinetiștii din București

Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între Str. Graţioasa şi complexul comercial Băneasa.

Lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din Str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.

Pe 7 iulie, Primăria Capitalei anunţa pe SICAP licitaţie pentru achiziţia studiilor de fezabilitate aferente construirii celor 14,7 kilometri de noi linii de tramvai. Nicuşor Dan preciza atunci că valoarea totală estimată pentru întocmirea documentaţiilor tehnico-economice pentru cele patru loturi este de aproximativ 10 milioane de lei plus TVA, cu termen de execuţie de 9 luni pentru fiecare lot.

Vezi și Hackerii susțin că au spart TikTok

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele