Nicușor Dan colaborează cu poliția în cadrul verificărilor cu privire la autorizaţiile de construire

0

Primăria Capitalei va pune la dispoziţie toate documentele solicitate de Poliţie în cadrul verificărilor cu privire la autorizaţii de construire acordate în anii anteriori, a anunţat, miercuri, edilul general, Nicuşor Dan. Este vorba despre autorizații din mandatul Gabrielei Firea și chiar din anii anteriori venirii la Primărie a actualei parlamentare PSD.

 

Municipalitatea a confirmat, prin intermediul unui comunicat de presă, că miercuri au avut loc percheziţii la Direcţia Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, de unde s-au ridicat mai multe documente. Percheziţiile au avut loc în contextul în care au fost formulate o serie de acuzaţii oficiale împotriva unor angajaţi ai Primăriei Capitalei cu privire la diverse autorizaţii de construire acordate în anii trecuţi.

Vezi aici știre inițială: Percheziții la Primăria Capitalei, dar și în județul Ilfov

„Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor solicitate de către poliţişti. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administraţii, s-au petrecut ilegalităţi în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc şi pe care le semnalez de ani de zile”, a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii Capitalei au efectuat, miercuri, 11 percheziţii la Direcţia Generală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului şi la Serviciul de autorizări din Primăria Generală, într-un dosar de executare fără autorizaţie de construire a unor imobile de locuinţe ridicate în zonele Bucureştii Noi şi Chitila.

Poliţişti de la Serviciul Investigaţii Criminale Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, se arăta într-un comunicat al DGPMB.

Dosarul priveşte infracţiuni de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele