Nicușor Dan anunță că israelienii de la Hagag au dat în judecată Primăria Capitalei

1
Primaverii - Hagag
Primaverii - Hagag
- Reclama -

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, spune că noul proprietar al terenului de pe Bulevardul Primăverii nr. 1 dă în judecată Primăria Capitalei pentru că refuză să elibereze autorizația de construire. Primarul Nicușor Dan a făcut la începutul acestui luni o sesizare la Direcția Națională Anticorupție (DNA) privind nelegalitatea Planului Urbanistic Zona (PUZ) pentru acest teren. Astăzi, Dan a fost la DNA pentru a oferi informații despre situație. 

Vezi și Nicuşor Dan a dat declaraţii la DNA

Dezvoltatorul israelian Hagag a cumpărat terenul de pe Bulevardul Primăverii nr. 1 la începutul acestui an de la Practic SA, și pentru care a plătit circa 6.000 de euro/mp. Terenul a devenit astfel cel mai scump teren din București tranzacționat după criza din 2008, al cărui a fost făcut public.

Compania anunțase o investește peste 20 de milioane de euro într-o clădire rezidențială cu 18 apartamente de lux, iar terenul este cunoscu ca aparținând Hagag.

„Am reclamat faptul că prin aprobarea acestui Plan Urbanistic Zonal, în anul 2019, au fost încălcate reglementările legale care stabilesc foarte clar faptul că nu se poate schimba destinația unui spațiu verde și nici nu se poate construi pe acesta. Acest document a adus un beneficiu de câteva milioane de euro proprietarului, prin vânzarea terenului. A fost constituit un dosar penal, iar eu am depus o plângere împotriva arhitectului-șef de la acea dată pentru abuz în serviciu și pentru folos necuvenit. (…) Mai mult decât atât, noul proprietar ne solicită o autorizație pentru construirea unui imobil și dă în judecată Primăria Capitalei pentru refuzul nostru de a emite autorizația, susținând că PUZ – ul actual îi permite ridicarea unei construcții”, a declarat edilul pe pagina de Facebook.

Dezvoltatorul Hagag a anunțat o investiție de peste 20 de milioane de euro în clădirea rezidențială pe care a construit-o pe terenul din București de circa 1.400 de mp cumpărat de la Practic SA și pentru care prețul a fost de circa 6.000 de euro/mp în bulevardul Primăverii nr. 1.

- Reclama -

Terenul devenea cel mai scump teren din București tranzacționat după criza din 2008, al cărui preț a fost făcut public.

 

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele