Polonezii de la Canpack investesc 50 mil. euro într-o nouă linie de producție la fabrica din București

0

Canpack România, parte a grupului polonez Canpack, anunţă deschiderea unei noi linii de producție de doze de aluminiu la fabrica din București, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro.

„Sunt foarte încântat să deschidem o nouă linie de producție la fabrica noastră de doze din aluminiu din București, fapt care demonstrează determinarea companiei noastre de a-și spori competitivitatea pe această piață și orientarea către dezvoltarea durabilă, pe termen lung a afacerii noastre. Credem cu tărie în potențialul pieței din România, care se reflectă în cererea tot mai mare de ambalaje din aluminiu moderne și ecologice.”- a declarat Herman Nicolaas Nusmeier, CEO și președinte al Consiliului director al Canpack.

Noua investiție va permite creşterea capacităţii totale de producţie a unității existente de la 950 de milioane de doze la 1,55 miliarde anual, cu posibilitatea producerii a 4 tipuri de ambalaje: 50 cl, 33 cl, 33 fit și 25 cl slim. Datorită deschiderii noii linii de producție, vor fi create aproximativ 88 de locuri de muncă suplimentare, ceea ce se reflectă într-o creștere a numărului de profesioniști calificați, de la 163 la peste 250.

Grupul procesează și reciclează în România peste 4.000 de tone de doze utilizate, ceea ce înseamnă reciclarea a aproximativ 50% din totalul dozelor din aluminiu pentru băuturi utilizate în România, sau a aproximativ 23% din totalul ambalajelor de aluminiu utilizate în România.

Grupul Canpack, cu sediul central în Cracovia (Polonia), este un producător global care operează pe piața dozelor din aluminiu, a ambalajelor pentru industria alimentară şi chimică, precum și a ambalajelor de sticlă şi metalice. Compania are peste 6.500 de angajați la nivel mondial și are operațiuni în 18 țări.

Sursa: Polonezii de la Canpack investesc 50 mil. euro într-o nouă linie de producție la fabrica din București

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele