Noile buletine ale românilor vor avea cip cu antenă / Vor permite plăți contactless

0
buletin - carte identitate

Noile cărți de identitate vor avea cipuri cu antenă proprie încorporată. Buletinele românilor vor asigura un nivel maxim de securitate. CI-urile noi trebuie introduse până în 2031 și vor introduce o facilitate neașteptată, vor putea face inclusiv plăți contactless.

 

Cipurile din noile buletine ale românilor vor asigura un nivel maxim de securitate și vor putea fi folosite inclusiv pentru efectuarea plăților contacless, se arată în caietul de sarcini al contractului de achiziție lansat de Imprimeria Națională pentru cipuri și materia policarbonat cu antenă.

Vezi și Buletinul informativ: încă 59 de noi cazuri de coronavirus confirmate în România, în ultimele 24 de ore

”Cipul este de tip dual interface, care va fi introdus într-un card ce va putea fi utilizat în tranzacții atât în mod contact, cât și contactless. Cipul va fi livrat cu o antenă proprie din cupru, care îl va alimenta prin inducție electromagnetică cu antena mare din ansamblul de policarbonat”, se arată în caietul de sarcini.

2031 termen limită pentru noile CI

Contractul de tip cadru este împărțit în cinci părți subsecvente, pentru anii 2022, 2023, 2024, 2025 și 2026, presupune achiziționarea a maxim 9 milioane de cipuri și 375.00 de plastice cu antenă și are o valoarea maximă estimată de 189 de milioane de lei.

Românii trebuie să treacă la noua carte de identitate electronică până în anul 2031. Noile buletine au dimensiunea unui card bancar și, pe lângă informațiile regăsite pe actualele cărți de identitate, au și un cip pe care sunt stocate două amprente digitale și o amprentă facială.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele