Nominalizări: cine sunt favoriții criticilor la Oscarurile din acest an

0

Mai multe zvonuri susțin că pe listele scurte pentru Oscaruri va fi și “Bohemian Rhapsody”, pelicula inspirată de biografia lui Freddie Mercury, care a luat globurile pentru cel mai bun film și cel mai bun actor, Rami Malek.

Favoritul criticilor este însă, filmul alb-negru “Roma” al mexicanului Alfonso Cuaron, care a luat Globurile de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină şi cea mai bună regie. Dar, mai mult decât atât, a fost marele câştigător al Critics’ Choice Awards, considerat cel mai bun barometru pentru Oscaruri.

Criticii mai pariază şi pe musicalul romantic regizat de Bradley Cooper şi în care acesta joacă alături de Lady Gaga, “A Star Is Born” – “S-a născut o stea”. Un alt film bine cotat este comedia “Green Book”, care tocmai a luat, sâmbătă, Premiul sindicatului producătorilor americani – un alt indicator care-l plasează printre favoriţi.

Şanse să obţină o statuetă mai are şi filmul “Vice”, în care lui Christian Bale îi reuşeşte un rol excelent, şi o comedia de epocă “The Favorite”, marea favorită a premiilor BAFTA.

Selecţia filmelor şi actorilor care vor apărea pe listele scurte pentru fiecare dintre cele 24 de categorii a fost făcută de cei peste opt mii de membri ai Acedemiei Americane de film.

Gala premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie. Şi pentru prima oară după aproape trei decenii, își va schimba formatul de prezentare. Nu va avea o singură gazdă, ci o echipă de gazde, iar ceremonia va fi scurtată la doar trei ore.

Ceremonia în care se fac anunţurile va fi transmisă în direct de Digi 24, de la ora 15:20.

Citește și Filmele, educația sexuală și cursurile de drept, printre așteptările elevilor de la programul “Școala Altfel”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele