Norvegia nu va mai găzdui europeanul de handbal feminin

0

EHF a anunţat că ediţia 2020 a Campionatului European de handbal feminin nu va mai avea loc în Norvegia.

 

“Federaţia Europeană de Handbal regretă foarte mult decizia guvernului norvegian şi impactul pe care l-a avut asupra Federaţiei Norvegiene de Handbal de a nu putea găzdui EHF EURO 2020. Se caută alternative cu Asociaţia Daneză de Handbal şi informaţii suplimentare vor fi publicate cel târziu marţi”, a precizat EHF.

Premierul norvegian Erna Solberg a declarat, vineri, pentru NTB, că există “multe semne” că va fi dificil ca ţara sa să găzduiască Campionatul European de handbal feminin, în decembrie, din cauza pandemiei de coronavirus.

“Lucrăm să răspundem la întrebarea dacă este posibil chiar să avem un record (n.r. -de infectări) pentru un eveniment atât de mare. Există multe semne că acest lucru ar putea fi dificil, înregistrarea unui record când atât de mulţi oameni vin şi afectează atât de mulţi oameni”, a spus premierul.

Vezi și Casoteca.ro/magazin

Autorităţile norvegiene se tem în principal de posibilitatea ca în ţara lor să vină numeroase persoane infectate cu noul coronavirus din statele participante, mai mult decât de situaţia locală. Naţionala României era repartizată la Trondheim (Norvegia), în Grupa D, şi ar trebui să joace cu Germania (la 3 decembrie), cu Polonia (la 5 decembrie) şi cu Norvegia (la 7 decembrie).

UNICEF: curs dedicat combaterii schimbărilor climatice

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele