Noul premier al Marii Britanii: Brexitul reprezintă o „enormă oportunitate economică”

0

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic, a declarat că Brexitul reprezintă o “enormă oportunitate economică”, deşi a fost tratat de predecesoarea sa Theresa May ca un “eveniment climatic ostil”. 
„Ieşirea din Uniunea Europeană este o enormă oportunitate economică de a face lucrurile care nu ni s-au permis niciodată să le facem de zeci de ani”, a spus Johnson, potrivit Agerpres.

Într-un discurs rostit la Manchester, Boris Johnson a asigurat că va intensifica negocierile asupra acordurilor comerciale post-Brexit şi va crea porturi libere pentru stimularea economiei.

„Când oamenii au votat să părăsească Uniunea Europeană, au votat nu numai împotriva Bruxellesului, ci şi împotriva Londrei”, a notat premierul. De asemenea, Boris Johnson a promis că va acorda mai multe puteri comunităţilor locale şi va consolida infrastructura de telecomunicaţii şi transport. Întrebat despre negocierile legate de Brexit, Boris Johnson a declarat că este gata să se angajeze cu partenerii din UE, dar numai dacă „backstop”-ul – o clauză de salvgardare menită să evite reapariţia unei graniţe fizice între Irlanda, membru al UE, şi Irlanda de Nord, britanică – este eliminat din acordul de „divorţ” încheiat de Theresa May.

Citește și Boris Johnson, noul premier britanic, promite un Brexit rapid

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele