O companie de car-sharing cu maşini electrice intră pe piaţa din România

0

O nouă companie de car-sharing a anunţat că va intra pe piaţa din România, începând cu data de 10 iulie, urmând să funcţioneze pe sistemul prin care sunt închiriate trotinetele electrice.

Spark, un serviciu care îţi permite să închiriezi, pentru durate scurte, maşini electrice, va fi lansat oficial în România peste o săptămână. Compania a fost creată prin colaborarea dintre bulgarii de la Eldrive şi o companie din Lituania. Compania Spark a fost fondată în 2017 şi în Sofia, Bulgaria, are o flotă de mai mult de 100 de vehicule electrice, atrăgând peste 1 milion de euro investiţie. Intenţia de extindere în România a fost anunţată încă de anul trecut, de către directorul executiv al Spark, Stefan Spasov. În Sofia, Spark avea, la finalul anului trecut, peste 20.000 de utilizatori, scrie startupcafe.ro, citat de Adevărul.ro.

Eldrive se ocupă şi de instalarea staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice, deci nu este exclus să vedem mai multe staţii instalate în Capitală, pentru a veni în sprijinul unui serviciu de car-sharing electric.

În Bulgaria, tariful pentru Spark este de 0,15 euro pe minut, iar în Lituania te costă 0,17 euro pe minut să închiriezi o maşină electrică. Abia pe 10 iulie vom afla tarifele exacte pentru serviciul Spark în România, dar e posibil ca tarifele să fie uşor diferite.

Serviciul Spark este similar cu cel oferit de Pony, în sensul în care utilizatorii se folosesc de o aplicaţie pentru a debloca o maşină şi pentru a plăti cursa efectuată cu ea. Spre deosebire de servicii de ride-sharing, precum Uber, Bolt sau Yango, în cazul Spark şi Pony şoferul eşti tu. În momentul de faţă, Pony costă în Bucureşti între 1,2 lei şi 2 lei pe minut, în funcţie de maşina disponibilă.

Sursa: Adevărul.ro

Citeşte şi Piața taxiurilor din România adoptă Yango

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele