O familie de ”Traci” s-a prezentat la frontiera româno-ungară

0

O familie de ”Traci” s-a prezentat la frontiera româno-ungară. O familie formată din cinci persoane s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II cu documente de identitate neoficiale, din care reiese că sunt ”traci”. Aceștia mergeau într-o maşină radiată din circulaţie. Un bărbat a fost imobilizat de poliţiştii de frontieră ungari pentru că a devenit agresiv.

 

Surse din cadrul PTF Nădlac II au declarat că familia a prezentat documente care nu sunt recunoscute de statul român, în care scria că sunt cetăţeni traci, iar pe plăcuţele de înmatriculare ale maşinii lor scria „Tracia”.

Bărbatul aflat la volan a intrat în conflict cu poliţiştii de frontieră ungari, care nu a dorit să le permită tranzitarea frontierei din cauza documentelor nerecunoscute de statul român. El a fost imobilizat după ce a devenit agresiv, fiind dus la un sediu din Ungaria al autorităţilor de frontieră, pentru cercetări suplimentare.

Clotilde Armand publică lista beizadelelor: copiii liderilor PSD, angajați pe bani grei la stat

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat că „autorităţile din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat cinci cetăţeni români care au prezentat la controlul de frontieră documente nerecunoscute de statul român şi care călătoreau cu un autoturism radiat din circulaţie”.

„Cei cinci sunt cetăţeni români, doi adulţi, în vârstă de 31 şi 35 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 8 ani. După stabilirea identităţii, procedură necesară pentru permiterea intrării în România şi continuării călătoriei, poliţiştii de frontieră au permis intrarea în ţară cetăţenilor români. Menţionăm că, pe timpul derulării verificărilor, persoanele adulte au refuzat să colaboreze cu autorităţile maghiare pentru stabilirea identităţii, motiv pentru care acestea au fost oprite pe teritoriul statului vecin, pentru verificări suplimentare, iar pentru că şoferul s-a manifestat agresiv, a fost imobilizat de colegii maghiari”, a declarat sursa citată.

Dialog nebun între Dan Bittman și doctorul Adrian Streinu-Cercel

În acest caz, poliţiştii de frontieră arădeni fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu numere de înmatriculare false şi participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Vezi și Casoteca.ro/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele