O zi printre medicii de la clinica de stomatologie DentaLife

Informateca

În 2015, MedLife a decis să mute clinica dentară pe care o deținea din Piața Victoriei, în Piața Unirii și așa a apărut DentaLife, clinica interdisciplinară a furnizorului privat de servicii de sănătate. DentaLife are patru cabinete medicale, o sala de interventii și un departament de radiologie dentară, valoarea totală a investiției fiind de peste 500.000 de euro.

„Peste 4 milioane de români au fost de-a lungul anilor pacienții uneia dintre clinicile MedLife”, spunea la vremeea respectivă Mihai Marcu, președintele MedLife.

DentaLife, situată în Piață Unirii din București, poate trata mai toate afecțiunile dentare existente, indiferent de gradul lor de complexitate. Iar clinica s-a impus de-a lungul celor 3 ani de existență, chiar dacă în România avem o problemă cu atenția acordată îngrijirii afecțiunilor dentare.

Dimo Petrovski (medic), Veronica Spiridon (manager), Adrian Militaru (medic)

E și o problemă legată de educație, dar și de veniturile reduse ale majorității populației, care preferă să-și ignore dinții, fără să țină cont de faptul că problemele dentare ajung, în timp, să afecteze întreg organismul.

„În stomatologie există o vorbă. Nu se poate și bun și repede și ieftin. Dacă e bun și ieftin, nu e repede, dacă e repede și ieftin, nu e bun, iar dacă e repede și bun, sigur nu e ieftin”, spune Veronica Spiridon, managerul DentaLife, care aproape că se confundă cu istoria clinicii.

Avantajele unei clinici interdisciplinare

Principalul avantaj al unei clinici interdisciplinare e faptul că pacientul nu trebuie să alerge prin tot orașul pentru a-și rezolva problemele, serviciile sunt concentrate într-un singur loc. În plus, apare specializarea medicilor, aceștia nu tratează afecțiuni diferite, ci se concentrează pe câteva.

Citeste si...  Vila Oromolu devine hub pentru creativi, sub brandul Qreator by IQOS

Astfel, la DentaLife sunt oferite servicii de radiologie și imagistică, stomatologie, tomografie computerizată, parodontologie, ortodontie și ortopedie dento facială, chirurgie și endodontie, cu o echipă de medici suficient de tineri cât să fie foarte prietenoși și deschiși, dar suficient de experimentată încât să ofere încredere.

Dimo Petrovski, medic specializat îm chirurgie buco maxilo facială

„A fost un început mai greu, dar clinica s-a dezvoltat. Niciodată nu poți să le știi pe toate, de aceea e bine să ai mai mulți colegi, și mai multe păreri. E mult mai ușor să rezolvi un caz, când ai colegi cu mai multe specializări. E greu să acoperi totul de unul singur. Eu am un caz, ne consultăm, fiecare își spune părerea și ajungem mai repede la o soluție. E mai ușor și mai rapid pentru pacient”, spune Dimo Petrovski, medic specializat în chirurgie buco maxilo faciala.

Acestea sunt principalele motive pentru care o clinică cu multe specializări e superioară unui cabinet individual, unde se lucează bine, dar nu pot fi acoperite toate aspectele.

Adrian Militaru, ,edic specializat in edodonție

„E nevoie de specializare, de perfecționare. Eu am făcut practică în facultate într-un cabinet și trebuia să-mi aduc proprii pacienți. Nu am avut curaj să o fac. Apoi am avut norocul să ajung într-o clinică, unde erau medici foarte buni. Cât privește pacienții, din fericire abonamentele oferite de marile companii trimit oamenii la clinică. Unii vin cu traume din trecut, de aceea e bine să comunici cu pacientul, ca să-și piardă teama. Oamenii vin mai mult la urgențe, dar s-a creat deja o masă critică a celor care vin pentru prevenție, la șase luni. La mine, în cabinetul din Dentalife sunt cam 5% urgențe, restul prevenție și tratament”, explică Adrian Militaru, medic specializat în endodonție.

Turismul medical

În ceea ce privește stomatologia, România a devenit o destinație de turism medical. Prețurile mai reduse, dar și serviciile de calitate aduc în țară nu doar românii plecați în străinătate, ci și pacienți străini, din țările arabe, dar și Franța, Mare Britanie, Germania.

Citeste si...  Elcen avea de recuperat de la RADET datorii de 3.659.805.493,39 lei

„Avem destui pacienți din străinătate. Costurile sunt mai mici, s-a dus vorba că se lucrează bine în România, și mai e un aspect. În România încercăm să punem mai mult preț pe calitate, pentru că omul plătește. În țări precum Marea Britanie, Belgia, Franța, banii vin de la Casele de Asigurări, iar medicii sunt mai puțin atenți, dar și pacienții mai puțin exigenți. Doar în Germania sunt exigenți. În zona balcanică sunt multe țări active în turismul medical. Croația, Ungaria, Bulgaria sau România sunt destinații deja cunoscute”, susține Dimo Petrovski.

Cei doi medici spun că e necesar să se țină tot timpul la curent cu noile soluții care apar pe piața stomatologică, unde cercetarea e puternică, precum Germania sau Franța. În România, din păcate, cercetarea nu e finanțată și e foarte greu să apară inovații în domeniu, dar medicii dentiști folosesc cele mai noi tehnici confirmate venite din Occident.

Prevenția, cel mai important pas

Cea mai delicată problemă rămâne, însă, educația populației, care deși a crescut la nivelul orașelor mari, în orașele mai mici și în zona rurală e departe de a fi ideală.

Poate și pentru că stomatologia în general nu e inclusă decât cu sume foarte mici în asigurările de sănătate, sume care se consumă, practic, pe câțiva pacienți, pe principiul primul venit, primul servit.

Așa că ambii medici, Dimo Petrovski și Adrian Militaru au insistat pe importanța prevenției. Controlul preventiv anual nu e nici complicat, nici cronofag și nici scump, așa că e ideal pentru a preîntâmpina apariția unor afecțiuni care în viitor vor seca buzunarul pacientului și vor consuma și suficient de mult timp. Asta ca să nu mai vorbim despre neplăcerile cauzate de suferințele dentare.

Citeste si...  Consiliul Concurenței a lansat "Monitorul preţurilor carburanţilor"

Ar fi, prin urmare, util pentru fiecare dintre noi să facem o vizită anuală unei clinici dentare. Și nu doar pentru că plătim doar câteva sute de lei în loc de câteva sute sau mii de euro pentru tratament ci și pentru că, în primul rând, starea de sănătate a fiecăruia nu ar avea decât de câștigat.

Sursa: O zi printre medicii de la clinica de stomatologie DentaLife


Etichete:
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *