Olanda a amendat Apple cu 5 milioane de euro

0

Autoritatea de supraveghere antitrust din Olanda a amendat luni Apple cu 5 milioane de euro, pentru a treia oară, pentru că nu a permis producătorilor de aplicaţii software din ţară să folosească metode de plată care nu sunt ale Apple pentru aplicaţiile de întâlniri înscrise în App Store.

 

Autoritatea pentru Consumatori şi Pieţe (ACM) a aplicat Apple amenzi săptămânale de 5 milioane de euro, deoarece compania a ratat termenul limită de 15 ianuarie pentru a face modificările ordonate de instituţie.

Apple, care nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii, a publicat de două ori informaţii pe propriul blog despre modificările pe care le face pentru a se conforma ordinului olandez.

Cu toate acestea, ACM a declarat luni că nu primeşte suficiente informaţii de la compania americană pentru a evalua dacă Apple se conformează efectiv.

”ACM este dezamăgită de comportamentul şi acţiunile Apple”, se arată într-un comunicat.

Acesta a menţionat că instanţele olandeze şi-au menţinut decizia, care a constatat că purtarea Apple a încălcat legea concurenţei.

Apple este sub presiune în multe ţări din cauza comisioanelor pe care le percepe pentru achiziţiile în aplicaţie, Senatul SUA aprobând joia trecută un proiect de lege care ar împiedica Apple şi Google, parte a grupului Alphabet, să solicite utilizatorilor să le folosească sistemele de plată.

Ciolacu declară că este normală raționalizarea alimentelor după plafonarea prețurilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele