OMV Petrom şi Naftogaz au semnat o înțelegere

0

OMV Petrom şi Naftogaz au semnat un memorandum de înţelegere pentru a identifica proiecte comune de explorare şi producţie a gazelor în Ucraina, potrivit unui comunicat al Naftogaz, postat pe site-ul companiei ucrainene.

 

“Anul trecut, Naftogaz a lucrat la identificarea de noi oportunităţi pentru explorarea şi dezvoltarea de noi perimetre de gaze în Ucraina. Odată cu câştigarea licenţei în perimetrul Yuzivska din Marea Neagră, care are un mare potenţial, precum şi odată cu potenţialul din vestul Ucrainei, Naftogaz îşi accelerează acum planurile de investiţii”, a afirmat Otto Waterlander, directorul operaţional al companiei.

Naftogaz îşi propune să atragă în aceste planuri parteneri internaţionali, cu experienţă, pentru ca Ucraina să devină independentă până în 2030 în ceea ce priveşte consumul de gaze.

“Considerăm că OMV Petrom este un partener valoros şi cu renume, care să aducă un plus de capacitate investiţională, expertiză şi experienţă relevantă în regiune. Compania a descoperit promiţătorul bloc Neptun din Marea Neagră, are experienţă şi know-how în forajul offshore şi are un palmares de succes în ceea ce priveşte exploatarea resurselor onshore din regiunea Carpaţilor din România, care au acelaşi istoric geologic cu Carpaţii din Ucraina. Vedem un mare potenţial pentru colaborarea în aceste zone şi aşteptăm cu nerăbdare să stabilim următorii paşi concreţi de colaborare pentru viitorul apropiat”, a mai spus oficialul Naftogaz.

Cele două companii vor începe analiza oportunităţilor de cooperare în blocurile offshore din apele ucrainene ale Mării Negre.

Conform unei rezoluţii guvernamentale, Naftogaz a aplicat deja pentru 36 de acorduri speciale pentru explorarea acestor perimetre.

Clotilde susține că i-a ”rupt” cu munca pe funcționarii de la Sectorul 1

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele