Orban crede că a oprit creșterea numărului de infectări

0

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că, deşi s-au înregistrat peste 1.300 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, ”părem că am oprit creşterea”.

 

”Riscul cel mai mare era ca la un moment dat creşterea să nu mai fie liniară şi să aibă o tendinţă de creştere geometrică”, a afirmat Ludovic Orban.Premirul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, la Petroşani, dacă ia în calcul noi măsuri restrictive, având în vedere că s-au înregistrat din nou peste 1.300 de cauri de infectare cu noul coronavirus şi a afirmat: ”După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Riscul cel mai mare era ca la un moment dat creşterea să nu mai fie liniară şi să aibă o teninţă de creştere geometrică”.

Premierul a reiterat ideea că s-a ajuns în această situaţie din cauza faptului că, trei săptămâni de zile, nu s-au putut lua măsuri faţă de persoanele infectate sau cele care au intrat în contact cu acestea.”Am avut zeci de mii de români asupra cărora nu am avut pârghia legală să luăm nicio măsură. Astăzi avem în izolare aproape 30.000 de români. Gândiţi-vă că, dacă nu s-ar fi adoptat legea, aceştia ar fi circulat fără nicio restricţie pe stradă şi ar fi putut infecta pe alţii”, a mai declarat premieurul.

Citește și: Tariceanu vrea să fie primar al Capitalei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele