Orban: ”Nu poate să i se ceară PNL ce nu poate da PNL.”

0

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni, că orice partid care nu va vota în Parlament guvernul PNL nu face altceva decât să mențină PSD la putere și pe Dăncilă în funcția de prim-ministru.

Afirmațiile liderului PNL au venit ca răspuns la avertismentul dat de liderul USR, Dan Barna, care a susținut că nu va exista un guvern, dacă nu va exista o majoritate care să voteze proiectele privind alegerea primarilor în două tururi, implementarea inițiativei ”fără penali” și abrogarea recursului compensatoriu.

”Orice formațiune politică nu votează învestirea Guvernului pe care îl voi prezenta Parlamentului, de fapt, menține PSD la putere și pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria și în loc să susțină un Guvern legitim, un Guvern competent, un Guvern, care vine cu măsuri fundamentale pentru România, nu face altceva decât să asigure perpetuarea total nelegitimă, la putere, a unui Guvern al PSD, eșuat, demis, care nu mai are niciun fel de legitimitate de a exercita puterea în România. Mă îndoiesc că partenerii noștri, care au contribuit la demiterea Guvernului Dăncilă, ar putea în vreun fel să mențină și să participe la decizia de perpetuare la putere a Guvernului Dăncilă”, a declarat Orban întrebat ce se va întâmpla dacă USR nu votează guvernul.

 

Premierul desemnat a mai adăugat, tot referitor la solicitările USR, că liberalii își doresc adoptarea respectivelor proiecte legislative, subliniind că PNL a depus în Parlament propriile inițiative în acest sens.

 

”Și vă mai spun că nu poate să i se ceară Partidului Național Liberal ce nu poate da Partidul Național Liberal. Noi putem să susținem, noi Partidul Național Liberal cu parlamentarii noștri, proiecte legislative, pe care, de altfel, le susținem, dar nu poți să spui că nu învestești Guvernul PNL din cauza faptului că PSD sau altă formațiune politică nu votează un proiect de lege. Așa ceva n-am mai întâlnit, vă spun sincer, ca să ni se pună niște condiții care nu depind de noi și să se pretexteze într-o decizie ulterioară că neîndeplinirea acestei condiții poate să ducă la..în ultimă instanță, să fiu foarte sincer cu dumneavoastră, Partidul Național Liberal, eu, în calitate de președinte al Partidului Național Liberal și de premier desemnat, am arătat și arăt toată deschiderea spre dialog, prezint starea de fapt, toate argumentele pentru învestirea Guvernului , dar în mod evident, deciziile le iau formațiunile politice în organismele lor statutare”, a adăugat Orban.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat luni la Parlament că ”ieșirea din criză (politică – n. red.) nu este mandatul USR, acest lucru fiind posibil, în opinia sa, doar prin asumarea de către premierul desemnat, Ludovic Orban, a obiectivelor anunțate de Uniune: alegerea primarilor în două tururi, implementarea inițiativei ”fără penali în funcții publice” și abrogarea recursului compensatoriu.

Citește și: Penalii din PSD, UDMR și PRO România au respins proiectele de lege ale USR

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele