Orban pune piciorul în prag achizițiilor penale din sănătate. Orban face curat și la Spitalul Județean din Suceava

oate materialele achiziţionate de noi în sistem centralizat - fie de Unifarm, fie prin ONAC - sunt materiale conforme, sunt materiale certificate, sunt de calitate

0
- Reclama -

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut Ministerului Sănătăţii să monitorizeze achiziţiile făcute de spitale, atrăgând atenţia că Unifarm deţine stocuri de echipamente conforme, dar că acestea nu sunt folosite.

„Urmăriţi prin Direcţiile de Sănătate publică, monitorizaţi achiziţiile făcute de spitale. Am avut trei săptămâni un val de declaraţii că nu au materiale, că nu au echipamente. La ora actuală şi prin Unifarm şi prin OANC s-au achiziţionat stocuri mari, numai că suntem în situaţia în care aceste stocuri stau degeaba, întrucât spitalele, mai ales spitalele de subordonare către autorităţile locale, nu achiziţionează aceste materiale. Deci trebuie să reluam un ciclu normal şi firesc.

Securistul în coronavirus nu are scrupule. El se îmbogățește pe seama românului

Toate materialele achiziţionate de noi în sistem centralizat – fie de Unifarm, fie prin ONAC – sunt materiale conforme, sunt materiale certificate, sunt de calitate. Nu putem accepta să se facă achiziţiile la firme de casă – în tot felul de spitale – de materiale şi echipamente care nu sunt conforme, în timp ce stocurile noastre sunt la dispoziţia unităţilor spitaliceşti şi avem, cum se spune, marfă de calitate, care într-adevăr garantează protecţia. Aici ministerul va trebui să intervină foarte hotărât în relaţia cu spitalele”, a arătat premierul, la începutul şedinţei de guvern.

Măști produse în România

Orban a cerut Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Economiei acordarea sprijinului necesar pentru producătorii de măşti, astfel încât să fie generată o ofertă la nivelul cererii şi să nu devină posibilă specularea unui „decalaj între cerere şi ofertă”.

- Reclama -

Măști chirurgicale produse în România, 300 de mii pe zi, spune Mediului Economiei, Virgil Popescu

Managerul ”Coronavirus” Macovei din Suceava, nu poate fi manager din nou

Premierul Ludovic Orban a transmis, joi, conducerii Ministerului Sănătăţii că nu poate accepta revenirea lui Mircea Macovei în poziţia de director medical la Spitalul Judeţean Suceava.

Politicienii continuă să fure statul român: Securism, PNL, PSD tot aia e

„Transmit foarte clar, nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi, în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă, competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital, ca atare, o spun limpede, nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă”, a spus Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele