Orban și Turcan, despre ”garanția” că Dragnea va scăpa de condamnare

0

Raluca Turcan (PNL) a declarat, după ce Ministrul Justiției anunţat ca pregătit o ordonanţă de urgenţă (OUG) pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite, că acesta îi oferă lui Dragnea garanţia că va scăpa de condamnarea în dosarul Referendumul.

”Tudorel Toder îi oferă lui Liviu Dragnea garanţia că va scăpa de condamnarea în dosarul Referendumul. Condamnatul Dragnea a dispărut de la sfârşitul anului trecut într-un concediu prelungit. Se va întoarce din nou în spaţiul public românesc imaculat. Va clama victoria în lupta sa împotriva justiţiei. Milioane de români care au respectat legile acestei ţări sunt umiliţi încă o dată. Află acum, în anul 2019, că există oameni mai presus de lege. Învaţă că există dreptate, dar nu pentru oricine. Văd, din ce în ce mai clar, că există oameni şi supra-oameni”, a scrisd pe Facebook Raluca Turcan.

Citește și UE îl obligă pe Toader să propună noi legi pentru incriminarea folosirii abuzive de fonduri europene

Vicepreședintele PNL afirmă că partidul nu va abandona lupta pentru democraţie, lege şi dreptate în România.

”Le promit asta românilor care, deşi sunt acum umiliţi de o mână de infractori ajunşi să facă legi, cred în această ţară şi în viitorul ei în Europa”, a adăugat liderul PNL.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţa duminică faptul că ministerul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

În privinţa acestei OUG, Toader a subliniat că pot fi rejudecate atât condamnările, cât şi achitările.

Orban, pe același portativ, cu o zi înainte

„E clar că PSD-ALDE guvernează pentru infractorii condamnaţi şi pentru cei necondamnaţi, în încercarea de a îi scăpa de pedeapsă atât pe unii şi cât şi pe ceilalti. O astfel de ordonanţă este neconstituţională. Decizia Curţii este foarte clară. Practic se va lăsa la latitudinea instanţei să considere cursul proceselor care se derulează, după decizia Curţii, să hotărască care probe sunt administrate corect şi care nu. Nicidecum nu creează bază constituţională pentru o astfel de ordonanţă. Cu siguranţă nu există un temei constituţional pentru emiterea unei astfel de ordonanţe şi vom încerca prin toate mijloace să ne opunem adoptării unui astfel de act normativ”, a afirmat Ludovic Orban

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele