Orban vs. alianța CCR, PSD, ProPandemie

Foști și actuali membrii PSD, Ciolacu, Ponta(ProRomania) și Dorneanu(CCR) fac echipă cu intența, aparentă, de răspândire a pandemiei de coronavirus COVID-19

0

Premierul Ludovic Orban a criticat decizia CCR privind neconstituționalitatea obligativității carantinării și izolării bonavilor de coronavirus. Orban a spus că le recomandă cetățenilor să nu țină cont de decizia CCR și să nu se externeze din spital dacă sunt infectați.

 

”Recomandarea mea către cetățeni e să nu țină cont de decizia CCR, ci să țină cont de regulile normale și firești într-o asemenea situație. Acum, după decizia CCR, managementul spitalului nu poate împiedica un pacient infectat să plece din spital, iar noi nu putem să îl izolăm sau carantinăm pe acesta”, a spus Orban într-un interviu la TV.

Premierul a spus că CCR e la a doua decizie care ”zădărnicește eforturile noastre de a combate pandemia”, amintind și de verdictul Curții potrivit căruia amenzile date în starea de urgență nu sunt constituționale.

”Prima consecință a deciziei CCR e că pacienții bolnavi pot fi externați la cerere. A doua e că nu mai putem aplica măsura carantinării / izolării la domiciliu”, a mai spus Orban.

Partidul “transpartinic”: Ponta, Ciolacu, Dorneanu

CCR crede că ne jucăm de-a pandemia, așa cum a făcut cu completele de 3 sau 5 judecători. Decizia CCR a fost de anulare a condamnărilor politicienilor penali care au păgubit statul și pe români cu sute de milioane de euro.

Anularea condamnărilor nu a venit în urma faptului că politicienii n-ar fi, generic vorbind, “furat”, ci penttu că n-ar fi fost judecați de cine trebuie! Justiție pe alese pentru fețele politicii românești!

Eliberări în masă în trei dosare celebre! Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja, puși în libertate în această seară

Foști și actuali membrii PSD, Ciolacu, Ponta(ProRomania) și Dorneanu(CCR) fac echipă cu intența, aparentă, de răspândire a pandemiei de coronavirus COVID-19

CCR e de parere că putem ieși nestingheriți din carantină, putem îmbolnăvi la întâmplare semeni de-ai noștri cât timp nu avem o lege votată în Parlament. 

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, trăiește într-un spați în care măsurile care vizează restrângerea unor drepturi, precum internarea obligatorie, trebuie să fie luate prin lege – adică votate de Parlament. Unul care în plină pandemie se concentrează pe interese proprii în special parlamentarilor.

Aberația judecătorului suprem vine, parcă, din neînțelegerea situației actuale: avem nevoie de măsuri, măsurile le-a luat Guvernul și nimeni nu a oprit Parlamentul controlat de PSD, muribundul ALDE, PRO România și UDMR să legifereze pandemia.

Dorneanu și CCR intră iar într-o luptă politică de care ar trebui să fie străin.

Bădălău a ajuns vicepreşedinte la Curtea de Conturi

“Măsurile care vizează restrângerea drepturilor – internarea obligatorie – trebuie luate prin lege. (…) Restrângerea unor drepturi, potrivit articolului 53 din Constituţie, se poate face numai prin lege şi numai când sunt îndeplinite condiţiile de stare de urgenţă, periclitarea sănătăţii. Toate condiţiile acestea există, numai că măsura trebuie luată prin lege. (…) Regret foarte mult că multe din greşelile care se fac pe plan legislativ – eu nu discut de greşeli politice sau de altceva – ni se pun nouă în cârcă, pentru greşeli evidente. Am declarat mai multe acte normative neconstituţionale pentru faptul că lipsea avizul Consiliului Legislativ, pentru faptul că lipsea avizul CSM, pentru faptul că lipsea avizul Consiliului Economic şi Social”, a afirmat Valer Dorneanu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Dorneanu a spus că, în prezent, pentru internarea obligatorie, România are reglementări doar în domeniul penal, însă nu şi în cel sanitar.

“Deocamdată, pentru internarea obligatorie noi avem reglementări doar în domeniul penal. În domeniul sanitar nu avem”, a subliniat preşedintele CCR.

Fostl PSD din vremea de tristă amintire a lui Năstase și Ion Iliescu, Dorneanu a mai afirmat că el nu a auzit ca în Europa să fie criticată o hotărâre judecătorească a “celei mai mari Curţi de Apel din ţară”.

Ponta, de-a dreptul nesupunere: ProPandemie

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, îi roagă pe români să nu ţină cont de deciziile luate de Guvern, tot la fel cum premierul Ludovic Orban a îndemnat cetăţenii să nu ia în seamă hotărârile Curţii Constituţionale.

„Rugămintea mea către populaţie este să nu ţină cont de nicio decizie (ordonanţă de urgenţă sau hotărâre) emisă sau semnată de Ludovic Orban! Aşa cum el vă roagă să nu ţineţi cont de deciziile CCR. Dacă tot am ajuns să trăim într-o junglă în care Orban şi liderii PNL nu respectă nicio lege sau regulă – să le arătăm ce merită ei să primească în junglă”, a scris Ponta, sâmbătă, pe Facebook.

Ciolacu vede anarhie în declarația Premierului

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie şi îi cere preşedintelui Iohannis să-l trezească pe premier şi să-i spună că ţara nu e o crâşmă, concluzia sa fiind că ”poţi să-l scoţi pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoţi cârciuma din el”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele