Orban vrea moțiune, Tudose amintește prietenia penală Dragnea-Tăriceanu

0

Cum era de așteptat, ALDE a rămas alături de PSD în Guvern, chiar dacă nimic nu se schimbă în programul guvernului Dăncilă. După ce liderii ALDE au anunțat decizia de a rămâne alături de PSD în guvernarea ”impotentă”, liderii o serie de politicieni comentează la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu.

Mihai Tudose vorbește despre relația lui Tăriceanu cu Liviu Dragnea.

„De reținut și că nu domnul Tăriceanu s-a dezis de Liviu Dragnea și de toate pe care le-a făcut acesta, ci Liviu Dragnea a fost nevoit să plece într-o vacanță mai lungă. În vremea domnului Dragnea, domnul Tăriceanu nu credea că guvernarea PSD-ALDE era impotentă, toate mergeau frumos și bine.”, a mai spus fostul premier.

Citește și UPDATE: Constantin, ProRomânia: Tăriceanu este un rebut politic

Vicepreședintele ProRomânia spune: „Vă asigur eu că dacă PSD i-ar fi susținut candidatura la Cotroceni, domnul Tăriceanu ar fi insistat pretutindeni că guvernarea PSD-ALDE este minunată și e ruptă din cer. Acum însă, fiindcă PSD nu-i susține candidatura, domnul Tăriceanu a descoperit că guvernarea este, citez din dânsul, impotentă”.

Ludovic Orban vrea o moțiune de cenzură

Orban susţine că liberalii vor depune o moţiune de cenzură „în cel mai potrivit moment”, cu condiţia ca parlamentarii ALDE să se retragă de la guvernare şi să se asocieze acestui demers.

Citește și Tăricene, lasă-ne!

„PNL va depune moţiune de cenzură şi va căuta să depună această moţiune de cenzură în cel mai potrivit moment. Probabil dacă ALDE s-ar retrage de la guvernare, ar fi un moment potrivit, cu o singură condiţie, ca parlamentarii ALDE să se asocieze unei moţiuni de cenzură, să completeze voturile pe care le-am obţinut la vechea moţiune de cenzură, adică să menţinem şi parlamentarii UDMR, şi parlamentarii Pro România în susţinerea unei moţiuni de cenzură”, a afirmat Orban.

USR îşi poate asuma guvernarea doar în urma unor alegeri

„USR-ul îşi va asuma guvernarea în urma unor alegeri, fie că vor fi anticipate. Este de fapt mesajul pe care l-am spus de fiecare dată. Este nevoie de alegeri cât mai repede, pentru că, în mod realist, dacă ne privim unii pe alţii în ochi şi privim actualul parlament, nu poţi să faci o guvernare care să ducă România pe direcţia dezvoltării alături de cei care au fost exact până zilele trecute alături de PSD, alături de Liviu Dragnea, este foarte greu să faci o guvernare cu domnul Tăriceanu, cu domnul Ponta, cu celelalte partide care până nu demult susţineau actuala majoritate. De aceea, legală, soluţia morală este cea a alegerilor anticipate şi ne asumăm, evident, guvernarea în urma rezultatului care va urma”, a spus Dan Barna.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele