Orban vrea să le dea măști gratuite votanților pe 27 septembrie

0

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că autoritățile vor asigura măști de protecție pentru toți alegătorii care vor veni la vot fără mască, la alegerile locale din 27 septembrie.

 

Premierul a participat la ședința de lucru pe tema regulilor de protecție sanitară în campania electorală cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Institutului Național de Sănătate Publică, Autorității Electorale Permanente.

La final, Ludovic Orban a declarat că ședința a avut ca obiectiv definirea foarte clară regulile de protecție a sănătății pe perioada campaniei electorale și pe perioada exercitării dreptului de vot.

„Am discutat în detaliu amănunte legate de regulile care trebuie impuse în perioada campaniei, funcționarea birourilor secțiilor de votare, modul de organizare a votului pentru a se asigura distanța fizică, plus regulile care trebuie instituite pentru asigurarea dreptului de vot al cetățenilor care nu se pot deplasa, inclusiv cei infectați cu COVID sau care sunt în izolare sau carantină. Până mâine seară va fi finalizat draftul de ordin, îl voi trimite spre consultare către liderii celorlalte partide politice și dorim să îl adoptăm la începutul săptămânii viitoare”, a precizat Orban.

 

„Vor fi achiziționate în timp util măști pentru a fi asigurate pentru cetățenii care nu vin cu masca de acasă”, a mai precizat premierul

 

Întrebat ce se întâmplă între timp cu măștile pentru persoanele vulnerabile care nu au fost livrate nici până astăzi, Ludovic Orban a replicat: „Aceste detalii le puteți solicita de la Ministerul Sănătății. În ce mă privește, aștept ca aceste măști să ajungă cât mai repede posibil către cele 2,3 milioane de beneficiari ai deciziei guvernamentale. Faptul că a fost contestată licitația se datorează modului în care este legislația în România”.

Întrebat în continuare dacă, în aceste condiții, crede că va fi altfel cu măștile pentru alegeri, premierul a spus: „Sunt convins. Mă bazez că vom organiza licitația mai bine”.

Citește și: Orban duce moțiunea de cenzură la CCR

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele