Pandemia a crescut natalitatea în România și în alte state europene

0

Numărul naşterilor din luna martie a crescut în mai multe state europene, mai ales în ţări lovite de pandemie cum ar fi Spania sau Belgia. În România s-a înregistrat o creştere de 15% a numărului de nașteri. Practic, oamenii au stat acasă și au făcut copii.

Conform datelor statistice din ţările respective, în România s-a înregistrat o creştere de 15%, în Estonia şi Lituania de 13%, în Olanda, Finlanda şi Ungaria de 19%, transmite agenția DPA, citată de Rador.

Se pare că în martie s-ar observa o legătură între ameliorarea primului val de coronavirus şi numărul deosebit de mare al naşterilor.

Vezi și Certificatul digital verde sau ”pașaportul COVID” este gestionat în România de STS

În martie 2021 Germania a înregistrat într-o singură lună aproape 66.000 de nou-născuţi, deci au fost la fel de multe naşteri cum nu s-au mai înregistrat în martie de 20 de ani.

Oficiul statistic din Wiesbaden consideră că ar exista o legătură temporală dintre slăbirea primului val corona şi măsurile de relaxare de la începutul lunii mai din anul trecut.

Încă din februarie s-a observat o creştere cu 6 procente faţă de luna anterioară. În martie procentul devenise de 10% cu peste 65.000 de naşteri.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele