Parchetul militar s-a autosesizat după ce presa a scris despre achizițiile din sănătate, mai precis despre compania Romwine&Coffee

0
Ministerul Sănătății
- Reclama -

Procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul Militar București s-a autosesizat în cazul achiziției de măști medicale de la firma din Giurgiu, Romwine&Coffee, de distribuție a băuturilor alcoolice, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Pprocurorul militar și-a verificat competența și, nefiind vorba de militari implicați, a declinat dosarul la DNA.

 

Sigur, este de aflat de ce DNA a asta cu mâinile în sân la asemenea enormități. Clar este că DNA trebuie să cerceteze tranzacțiile ministerului Sănătății.

Citește despre Infractorii asociați cu PSD fac afaceri pe sănătatea românilor. Domnule Orban, Iohannis, DIICOT, DNA, vreun răspuns?

Pîrlog s-a autosesizat în data de 27 martie. ”Având în vedere informațiile publicate în spațiul public, privind faptul că Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziționarea de măști de protecție, contractul fiind atribuit SC Romwine&Cofee SRL, înființată în urmă cu un an și având ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”, existând indicii privind conduitele unor funcționari publici care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au îndeplinit un act în mod defectuos, utilizând o societate comercială fără activitate reală, pentru ridicarea artificială a prețului de achiziție a respectivului produs, și prin aceasta cauzând o pagubă bugetului de stat de peste 1.000.000 de euro (cel puțin 6 milioane euro), obținându-se totodată un folos material pentru persoanele implicate în operațiune (…), ne sesizăm din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, (….) și art 132 din Legea nr. 78 din 8 mai 2000, pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție”, se arată în ordonanța de declinare ajunsă la DNA.

- Reclama -

Sigur, la minister se afla protejata unui baron PSD, șeful de la Constanța, unul lăsat șef pe ”plantațe” de infractorii Mazăre și Constantinescu. Este vorba despre Felix Stroe, iar protejata este Georgeta Bumbac, o răsfățată din bani de la statul român.

Inutilă, chiar cu acțiuni împotriva românilor, prin ne-alimentarea spitalelor cu echipamentele necesare luptei împotriva pandemiei, Georgeta Bumbac prima bani cu nemiluita de la stat fiind plătită din banii unor consilii de administrație.

Este, oare, nevoie de un procuror militar să demareze DNA o anchetă și în acest caz?

Vezi aici: Încrengătura din Ministerul Sănătății a lăsat spitalele fără echipamente

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele