Infractorii asociați cu PSD fac afaceri pe sănătatea românilor. Domnule Orban, Iohannis, DIICOT, DNA, vreun răspuns?

0
spital

Este tot mai evident că o serie de băieți fără scrupule reușesc să facă afaceri cu statul român ăn detrimentul acestuia, deci al nostru, al românilor. Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus COVID 19 am văzut două companii ”de apartament” care au reușit să vândă statului român la prețuri exagerat de mari echipamente sanitare.

 

Nici Guvernul Orban, nici Președintele Iohannis, nici vreo instituție abilitată nu a făcut încă vreun demers pentru a cerceta situația. Poate o fac, fără să ne spună. Cert este că doar USR-ul a vorbit despre situație.

Lucrurile par însă că sunt și mai corupte

Firma Mediplus Solutions, cu sediul pe strada Nicolae Caranfil, sectorul 1, București, are contracte de 40 de milioane de euro, doar în ultimul an, cu spitalele publice din România, informează Newsmaker.ro, care citează portalul guvernamental de transparență în achiziții publice, e-licitatie. ro.

Firma Mediplus a vândut Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB), spitalelor Universitar sau Militar din Capitală, spitalului din Focșani sau din Turceni, aparatură medicală pentru echiparea unor săli de operație sau instrumentar de sutură și sterilizare.

Mediplus Solutions este reprezentată în România de Dana Iacob și firma de avocatură a lui Viorel Mocanu, avocatul mai multor lideri PSD, precum Sorin Oprescu, Rovana Plumb și Sorina Pintea, și fost agent al României la CEDO, potrivit unui document al Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

ANI a stabilit că avocatul penalilor Dragnea și Pintea a fost plătit de Tarom și de Guvern în stare de incompatibilitate

Mediplus Solutions este deținută de off-shore-ul cipriot Folendell Holdings Ltd, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Off-shore-ul este deținut din 16 ianuarie 2020 de Silviu Adrian Mitroi, domiciliat în București, sectorul 1, bulevardul Mareșal Averescu, potrivit unui document al Registrului Comerțului din Cipru, obținut de Newsmaker.ro.

Același personaj a mai deținut 40 de procente din firma cipriotă în perioada august 2015 – mai 2016. Restul de 60 de procente erau ale unui off-shore din Tortola, Insulele Virgine Britanice, Celeran Ventures S.A.

Din mai 2016 până în ianuarie 2020, Folendell Holdings Ltd. a fost deținută de o altă companie off-shore cipriotă, Conmaco Ltd.

Celeran Ventures S.A. este controlată de omul de afaceri Cristi Burci și de Dan Belcea, potrivit site-ului companiei.

Burci este un om de afaceri apropiat de PSD, patronul Adevărul Holding și Prima Tv. Potrivit europalibera.org, Burci a consiliat-o pe Viorica Dăncilă, fostul premier PSD, alături de fostul ei șef al Cancelariei, Costin Mihalache.

Dan Belcea a fost directorul general al Adevărul Holding până în 2016 când și-a dat demisia.

Actualul ”proprietar” al off-shore-ului cipriot Folendell Holdings Ltd, Silviu Adrian Mitroi, este unul dintre apropiații lui Burci.

Mitroi a fost dus la audieri la DIICOT Olt, împreună cu Burci, în aprilie 2016, într-un caz de evaziune fiscală de 8 milioane de euro legat de compania Romvag Caracal.

Lista contractelor obținute doar în ultimul an cu spitalele publice de firma controlată de Burci. Cifra e uriașă: 40 de milioane de euro.

  • 15 octombrie 2019: contract de tip acord cadru de peste 500 de mii de euro încheiat de Mediplus Solutions cu Spitalul orășenesc Turceni pentru echipamente terapie intensivă. A fost organizata licitație la care a participat doar firma Mediplus Solutions.
  • iulie – decembrie 2019: contracte Mediplus Solutions de 5 milioane de euro pentru echipamente medicale pentru blocul operator de la Spitalul Județean din Focșani și produse de sterilizare a instrumentarului medical. A fost depusă o singură ofertă pentru blocul operator.
  • 8 noiembrie 2019: Spitalul bucureștean Bagdasar Arseni a semnat un contract de 4 milioane de euro cu Mediplus pentru echipamente medicale bloc operator chirurgie generală. A fost depusă, de asemenea, o singură ofertă.
  • mai 2019: Administrația spitalelor și serviciilor medicale București (ASSMB) încheie contracte acord cadru cu Mediplus în valoare de aproape 22 milioane de euro pentru livrarea de aparatură medicală.
  • 7 august 2019: Spitalul Malaxa din Capitală semnează un contract de aproape 200.000 de euro cu Mediplus pentru echipamente laparoscopie.
  • 3 iulie 2019: Contract de peste 1,4 milioane de euro semnat de spitalul Universitar din București cu Mediplus pentru instrumentar de chirurgie deschisă în blocul operator. A fost depusă doar o ofertă.
  • 14 mai 2019: UM 02464 București din Drumul Taberei semnează un acord cadru cu Mediplus în valoare de peste 6,5 milioane de euro pentru echipamente sală operații politraumă.

Celeran Ventures a lui Burci, acord de afaceri cu compania lui Broidy, fundraiser-ul lui Trump.

Celeran Ventures SA, controlată de Burci, ar fi pregătit în noiembrie 2017 un acord cu Circinus, compania deținută de Elliot Broidy, unul dintre sponsorii campaniei lui Donald Trump, tocmai pentru a face lobby în România în vederea câștigării de contracte.

Potrivit draftului de acord publicat de G4Media.ro, Celeran Ventures urma să primească un procent din contractele obținute pentru Circinus.

Elliot Broidy a fost acuzat în presa americană că s-ar fi folosit de influența sa pe lângă președintele Trump în încercarea de a obține un contract de peste 200 de milioane de dolari cu compania de stat, Romarm, pentru firma sa Circinus, specializată în afaceri în industria militară și de securitate. Un acord de afaceri a fost încheiat între Romarm și Circinius pe 1 februarie 2018, rămas însă fără urmări concrete.

Dragnea și Grindeanu, invitați la învestirea lui Donald Trump ca președinte SUA. Ce replică dă Klaus Iohannis

Dosar la DNA pentru contractele lui Broidy în România, prin Burci. Procurorul DNA Jean Uncheșelu anchetează presupusele tentative ale lui Elliot Broidy de a primi contracte în România ca urmare a lobbyului pe lângă fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Uncheșelu investighează vizita lui Dragnea și Sorin Grindeanu în SUA, în ianuarie 2017, la ceremonia de inaugurare a președintelui ales, Donald Trump.

Biletul pentru cina – la care au participat Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu și la care și-a făcut apariția și Donald Trump – ar fi costat între 500.000 și 1.000.000 de dolari, cu diferite niveluri de acces, în funcție de suma donată, potrivit unor broșuri ale evenimentului de învestire, obținute de Politico și de New York Times.

Existența dosarului DNA a fost dezvăluită chiar de Liviu Dragnea care, într-o declarație din decembrie 2018, spunea:

“Apropo, Călin (Popescu Tăriceanu – n.r), știi că ne-a mai făcut un dosar? O veste tristă, așa, de ziua Vioricăi. La mine e legat de vizita în SUA de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheșelu (procurorul DNA Jean Uncheşelu – n.r.) să meargă în continuare, dar îi spun și unde ajunge – la un ambasador. Și să văd dacă îl țin genunchii, că, dacă nu, are o mare problemă”, declara Liviu Dragnea în ședința Consiliului Național al PSD din decembrie 2018.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele