Nikol Pașinian: Armenia nu este un aliat al Rusiei în războiul cu Ucraina

1
Armenia_Azerbaijan
- Reclama -

Armenia nu este un aliat al Rusiei în războiul cu Ucraina, a declarat primul ministru Nikol Pașinian într-un interviu acordat postului ceh de televiziune CNN Prima News, citat de BBC.

 

„Acest lucru nu a fost niciodată spus cu voce tare, dar cred că se poate observa: nu suntem aliați ai Rusiei în războiul cu Ucraina. Iar sentimentul nostru de la acest război, de la acest conflict este anxietatea, pentru că afectează în mod direct toate relațiile noastre”, a spus el.

Vezi și Armenia şi Azerbaidjan au început negocieri de pace la Washington

Pașinian a subliniat linia fină și periculoasă pe care trebuie să ”joace” Armenia: în Occident, țara este considerată un aliat al Rusiei, în timp ce în Rusia nu se crede acest lucru.

- Reclama -

Avem multe probleme

„Se pare că există o modalitate de a evita toate aceste coliziuni, dar adevărul este că, cu cât situația devine mai dificilă, cu atât mai puțin spațiu de manevră rămâne. Evităm acest lucru nu pentru că nu avem o opinie asupra situației, ci pentru că noi înșine avem multe probleme care nu ne permit să ne implicăm mai mult în rezolvarea altor probleme”, a subliniat el.

Pe pagina sa de Facebook, Pașinian a scris că interviul a fost înregistrat în luna mai, în timpul vizitei sale oficiale în Republica Cehă.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele