Patron de echipă de fotbal, arestat

0

Patronul clubului AS Monaco, rusul Dimitri Ribolovlev, a fost reţinut la cererea unui judecător din Principat, fiind bănuit de corupţie, trafic de influenţă şi complicitate la aceste fapte, informează cotidianul Le Monde.

Locuinţa miliardarului rus a fost percheziţionată în cursul dimineţii. Acţiunile autorităţilor din Principat ar avea legătură cu un caz de escrocherie în care a fost implicat Ribolovlev. Miliardarul l-a acuzuat pe un comerciant de opere de artă, Yves Bouvier, că i-a supraevaluat 37 de tablouri (Picasso, Modigliani, Rothko, Monet, etc), pe care i le-a vândut pentru suma de două miliarde de dolari, deşi valoarea lor ar fi fost de doar 500 de milioane de dolari. Conform news.ro,Bouvier a formulat la rândul său acuzaţii la adresa lui Ribolovlev, susţinând că a fost înşelat de omul de afaceri rus cu suma de un miliard de dolari şi că patronul AS Monaco s-a folosit de influenţa pe care o avea în rândul conducătorilor din Principat pentru a-l trimite la închisoare. Bouvier a fost arestat la 25 februarie 2015, chiar în faţa locuinţei lui Dimitri Ribolovlev.

Citește și: Parlamentul European este profund îngrijorat de încercările de subminare a independenței sistemului judiciar din cauza modificărilor legistlației judiciare și penale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele