Patruzeci de echipe de baschet 3×3 Under 23 la București

0

Patruzeci de echipe de baschet 3×3 Under 23 participă, în această săptămână, la Campionatul Mondial, eveniment organizat la Bucureşti şi găzduit de Circul Metropolitan.

 

Evenimentul a fost deschis miercuri, iar preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat, într-o conferinţă de presă, că sportul urban, categorie din care face parte şi baschetul 3×3, vorbeşte despre dezvoltare durabilă şi armonioasă.

“Suntem onoraţi să deschidem, astăzi, în Bucureşti, Campionatul Mondial categoria U-23, una dintre cele mai importante trepte în dezvoltarea tinerilor şi copiilor din ţara noastră şi de peste tot în lume. Baschetul 3×3 face parte din categoria urban sport. Urban sport vorbeşte despre dezvoltare durabilă armonioasă, urban sport vorbeşte despre aportul cetăţenilor”, a afirmat Carmen Tocală, care a precizat că la această competiţie vor participa cele mai bune 40 de echipe din lume.

La rândul său, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, prezent la conferinţa de presă, a declarat că unul din obiectivele sale este punerea Bucureştiului pe harta marilor evenimente sportive şi culturale.

“Doamna preşedinte Tocală în urmă cu un an m-a întrebat dacă Bucureştiul îşi doreşte să fie partener al acestui eveniment. Am spus da. Unul din obiective este să punem Bucureştiul pe harta marilor evenimente sportive şi culturale. Am avut Campionatul European de fotbal, am avut Campionatul Mondial de sporturi electronice, am avut Campionatul European de nataţie. Şi e bine că avem că câteva echipe în Liga Campionilor”, a afirmat Nicuşor Dan, care a precizat că prin aceste evenimente este încurajată dorinţa tinerei generaţii de a face sport.

„Promit”, carte motivaţională pentru copii semnată de jucătorul de baschet LeBron James, a fost lansată de editura RAO

Circul Metropolitan din Bucuresti va găzdui, în perioada 5-9 octombrie, cel mai mare eveniment sportiv organizat în România în această toamnă: FIBA 3×3 U23 World Cup 2022.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele