Paul Stănescu se retrage de la conducerea PSD Olt

0

Paul Stănescu se retrage de la conducerea Organizației PSD Olt, el fiind în prezent secretar general interimar la nivel central al partidului, iar la congresul de peste o lună și jumătate va viza probabil tot o funcție la nivel central. La conferința de alegeri de la Slatina, liderul interimar al partidului Marcel Ciolacu a venit împreună cu Sorin Grindeanu.

 

„Așa cum știți, nu mai candidez. A fost o onoare să fiu președintele vostru, timp de 10 ani. (…) Am fost președintele Consiliului Județean timp de două mandate, le mulțumesc în primul rând cetățenilor din județ, o altă mare onoare a fost să primesc votul să merg în Parlamentul României. N-am cuvinte să mulțumesc pentru această mare onoare. Vă dau un sfat: ca să fii respectat, trebuie să respecți. Să respectăm cetățenii județului nostru”, a spus Stănescu.

Noul șef al Organizației PSD Olt a fost ales cu unanimitate Marius Oprescu, până acum președinte executiv al organizației.

Cine e Paul Stănescu

Paul Stănescu, senator și unul dintre cei mai puternici baroni PSD, a devenit în 2008 șeful Consiliului Județean. Specialist în tractoare și agronomie, fost șef al Fabricii de conserve Caracal și al IAS Studina în perioada comunistă, Paul Stănescu și-a construit o puternică afacere în agricultură împreună cu familia în comuna Vișina, condusă de tatăl său ca primar. A fost șef la CJ două mandate (2008 – 2016) și unul dintre principalii aliați ai lui Liviu Dragnea, pe care l-a ajutat să devină președintele PSD în detrimentul Rovanei Plumb după demisia lui Victor Ponta (2015).

În 2016 a devenit senator, în 2017 ministru al Dezvoltării și gestionarul banilor pentru toți baronii locali. L-a sprijinit masiv pe Dragnea în conflictele politice cu Sorin Grindeanu și Mihai Tudose (a făcut un turneu în filialele din Moldova pentru a le convinge să-l dezavueze pe Tudose și să-l sprijine pe Dragnea).

Citește și Penalii și baronii PSD și PD care au subjugat județul Olt: Stănescu, Vâlcov, Iordache

Citește și: PSD: anticipatele sunt cea mai mare capcană

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele