Pe ușa din dos , Ioan Mircea Pașcu ar putea ajunge comisar european

0
- Reclama -

Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european interimar, pe locul lăsat liber de Corina Crețu, spune că va merge mâine la audierea pentru această funcție, dacă premierul nu îi retrage candidatura. Estonia, care a rămas fără comisar european după ce Andrus Ansip a fost ales europarlamentar, a renunțat la postul interimar în actuala Comisie.

„Dacă audierea rămâne în picioare și Dna Dăncilă nu îmi retrage candidatura, sigur că mă duc. Eu sunt un cetățean disciplinat, cu atât mai mult cu cât am dovezi – comunicarea oficială din partea Comisiei – că cifrele fantastice vehiculate în legătură cu ce aș primi după terminarea acestui scurt mandat sunt o dezinformare crasă”, a spus Ioan Mircea Pașcu pentru un post TV.

Declarația vine după ce liderul celui mai mare grup politic din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut guvernului României să renunțe la nominalizarea lui Ioan Mircea Pașcu drept comisar interimar la Bruxelles.

Estonia, care se afla în aceeași situație, a decis să-și retragă candidatul, din moment ce oricum mai sunt doar 6 săptămâni din mandatul actualei Comisii Europene.

Citește și PSD-istul Ioan Mircea Pașcu cheltuie 1 milion de euro de la UE pentru că vrea Guvernul Dăncilă

Pentru că timpul este scurt, validarea lui Ioan Mircea Pașcu drept comisar fără portofoliu va trece printr-o procedură simplificată. Audierea lui este programată mâine la Bruxelles, în spatele ușilor închise.

- Reclama -

Fostul europarlamentar PSD ar trebui să-i țină locul Corinei Crețu până la finalul lunii octombrie, în condițiile în care noua Comisie își preia mandatul la 1 noiembrie.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele