Peste 100 de milioane de vaccinuri, administrate în două luni

0

Peste 100 de milioane de doze de vaccinuri împotriva covid-19 au fost administrate în lume, la mai puţin de două luni de la lansarea, la începutul lui decembrie, a primelor campanii de vaccinare în masă, potrivit unui bilanţ AFP.

 

Marţi, la ora 8.00 GMT (10.00, ora României), cel puţin 101.317.005 de injecţii au fost realizate în cel puţin 77 de ţări sau teritorii, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP din surse oficiale.Israelul este de departe ţara cu cel mai mare avans în cursa imunizării. Până în prezent, peste o treime (37%) din populaţie a fost vaccinată cel puţin cu o doză de vaccin. Un israelian din cinci (21%) a fost vaccinat cu a doua doză de vaccin, încheind astfel procesul vaccinării.

Toate vaccinurile aflate în prezent în circulaţie în lume necesită două doze în vederea obţinerii unei imunităţi optme.

Ţările cu venituri mari – în sensul dat de Banca Mondiale (BM) -, care reprezintă doar 16% din populaţia mondială, concentrează 65% dintre dozele administrate în lume. În afară de Israel, este vorba despre ţări nord-americane, europene şi de la Golful Persic.În plutinul din frunte se află Regatul Unit (9,8 millioane de doze, 13,7% din populaţie), Statele Unite (32,2 milioane de doze, 7,9%), Emiratele Arabe Unite (3,4 milioane de doze, fără date cu privire la numărul de persoane) sau Serbia (6,2%).

În Uniunea Europeană (UE), 12,7 milioane de doze au fost administrate unei proporţii de 2,3% din populaţie.Pe podiumul Celor 27 se află Malta (5,4%), Danemarca (3,2%) şu Polonia (3,1%).

Bucureștenii plătesc pentru transportul public al ilfovenilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele