Ploi şi intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a ţării

0

Meteorologii anunţă că, începând de miercuri după-amiază şi până sâmbătă dimineaţă, în cea mai mare parte a ţării se vor semnala ploi şi intensificări ale vântului, iar spre sfârşitul intervalului acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

 

Pentru Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali a fost emis Cod galben de ninsori abundente şi viscol, până joi dimineaţă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare pentru intervalul miercuri, ora 14.00 – sâmbătă, ora 10.00, când vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.Acestea vor fi mai însemnate cantitativ, în special în sud-vest, precum şi în zonele montane şi submontane, unde se vor acumula peste 25-35 l/mp.

“Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova. La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza şi seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1.400 m, precipitaţiile vor fi mixte şi vor favoriza depunerile de polei”, arată ANM.

Vântul va avea intensificări, mai ales în zonele montane, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40-60 km/h.Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitaţii, mai ales în jumătatea de sud a ţării şi la munte.

Cutremur în județul Olt

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele