PNL susține că s-a lămurit cu UDMR în privința declarațiilor lui Viktor Orban

1

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe a declarat, joi, la Digi24, despre declaraţiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, privind prezenţa lui Viktor Orban la Tuşnad şi afirmaţiile controversate făcute de premierul Ungariei, că situaţia a fost clarificată şi nu există absolut niciun fel de motiv ca acest parcurs guvernamental pe care îl au împreună cu UDMR să fie periclitat.

 

Stroe a mai arătat că liderul UDMR Kelemen Hunor şi-a reafirmat afilierea la principiile democraţiei şi la viziunea guvernului şi a coaliţiei din care face parte.

”Situaţia a fost clarificată, pentru că, atât în discuţia avută în cadrul coaliţiei dar şi iată, în mod public, domnul Kelemen Hunor şi-a reafirmat afilierea la principiile democraţiei şi la viziunea guvernului din care face parte şi a coaliţiei din care face parte. Din punctul nostru de vedere, în acest moment nu este niciun fel de pericol şi nu există absolut niciun fel de motiv ca acest parcurs guvernamental pe care îl avem împreună cu UDMR să fie periclitat. Practic, situaţia fiind clarificată, lucrurile sunt evident la locul lor”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Întrebat dacă această poveste este încheiată, Stroe a răspuns: ”Da, pentru că singurul pericol pentru coaliţi sau poate pentru statul romîn ar fi fost dacă domnul Hunor s-ar fi poziţionat la fel ca şi premierul Orban şi ar fi avut o opoziţiionare împotriva valorilor europene sau euroatlantice, în care toţi credem şi pentru care toţi luptăm, în acest moment, lucru care nu s-a întâmplat”.

Ionuţ Stroe a menţionat că ”situaţia a fost lămurită şi nu au niciun motiv de îngrijorare”.

”Nu există niciun motiv să perpetuăm inutil o stare de tensiune, dictată de declaraţiile domnului Orban”, a mai afimat el.

Rezerva de apă a României este suficientă pentru localităţile mari

Despre discuţia lămuritoare din coaliţie, Ionuţ Stroe a afirmat că argumentul liderului UDMR ”a fost pe cât de simplu, pe atât de limpede: faptul că UDMR şi personal domnul Hunor rămân ferm angajaţi în lucrurile în care credem, că poziţia UDMR diferă de cea exprimată public de domnul Orban, că a existat într-adevăr un context extrem de dificil şi special, în care din păcate au existat exprimări care nu cadrează cu ceea ce facem şi ceea ce credem noi ca şi coaliţie de guvernare şi care evident nu sunt împărtăşite de UDMR”.

”Aţi văzut foarte bine în declaraţiile făcute de domnul Kelemen Hunor că rămâne angajat în tot ceea ce înseamnă viziune, abordare sau poziţionare a României şi a guvernului din care face parte”, a arătat el.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele