Ponta și Bănicioiu vor un Program Național de Testare

0

Nicolae Bănicioiu, Victor Ponta, Ion Mocioalcă şi Gabriel Petrea au depus la Senat, în procedură de urgenţă un proiect de lege privind suportarea de la bugetuI de stat, prin bugetuI Ministerului Sănătăţii a testărilor pentru determinarea infectărilor cu coronavirus.

 

„Art. 1. La intrarea în vigoare a prezentei se instituie Programul Naţional de Testare pentru determinarea infectărilor cu noul coronavirus SARS-Cov-2 derulat prin Ministerul Sănătăţii.

Art. 2. Finanţarea Programului Naţional de Testare pentru determinarea infectărilor cu noul coronavirus SARS-CoV- 2 se face din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Art. 3. Cetăţenii români care doresc să se testeze pentru determinarea infectărilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2 o pot face gratuit în reţeaua de sănătate publică de stat sau contra cost în reţeaua privată de sănătate.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Art. 4. Pentru testările efectuate contra cost în reţeaua privată de sănătate, Ministerul Sănătăţii prin DSP-urile judeţene şi a Municipiului Bucureşti va deconta contravaloarea acestora pe bază cererii însoţită de dovadă plăţii şi a buletinului de analiză în maxim 30 de zile de la depunere”, arată iniţiativa legislativă a deputaţilor Pro România.

Ponta și Bănicioiu vor un Program Național de Testare

Iniţiatorii argumentează că se impune o astfel de măsură, în contextul în care există o creştere alarmantă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, iar numărul testărilor este relativ mic.

„Luând în considerare recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care presupun creşterea numărului de ţeste, număr mic determinat de preţurile ridicate ale testarilor din sistemul privat de sănătate care nu permit românilor cu venituri scăzute să acceadă la efectuarea acestora. Considerăm că este necesară promovarea unei legi suportarea de la Bugetul de Stat prin Bugetuţ Ministerului Sănătăţii a testărilor pentru determinarea infectărilor cu noul coronavirus”, arată iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului de lege.

Propunerea legislativă a fost înregistrată, în procedură de urgenţă la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

 

Charlie Hebdo, caricatură cu Recep Erdogan

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele