Povestea unui centru balneo ca-n Occident, la două ore de București

0
- Reclama -

Zeci de mii de români apelează anual la serviciile terapeutice oferite de un centru, la distanță de două ore de București. Este vorba de o investiție privată românească, parte integrată într-un centru medical multidisciplinar, aflat în „Poiana Sării”, vechea denumire a comunei Poiana Câmpina.

Dotările moderne ale complexului reprezintă o sumă de 22 milioane de euro materializați în peste 30 de roboți pentru recuperare neuromotorie, combine de fizioterapie de ultima oră, aparate imagistice cu multiple posibilități de tratament, diagnosticare și monitorizare, săli special amenajate și personal medical bine pregătit.

 

În centrul balneo pot fi tratate peste 10 tipuri de afecțiuni

Terapiile din centru sprijină persoanele cu afecțiuni neurologice (de tipul AVC, nevralgii) și ortopedice (afecțiuni ale articulațiilor și coloanei vertebrale). Apa sărată conține, pe lângă sare în concentrație asemănătoare Mării Moarte, și sulfați: natriu, potasiu, calciu, magneziu și fier, ce se absorb prin piele în timp ce pacientul execută diferite exerciții.

- Reclama -

Baza modernă de tratament balnear folosește resursa naturală, apa sărată de izvor, din 2015 și o aparatură robotizată de ultimă generație, cu ajutorul căreia a reușit să ridice din scaunul cu rotile pacienți cu afecțiuni severe (multiple operații în urmă unor accidentări, pareze), precum și terapii cu nămol, de tipul masajelor, împachetărilor sau băilor în căzi individuale, toate asistate de o echipă multidisciplinară, atât medici, cât și terapeuți. La Poiana Câmpina se află singura bază de tratament care oferă tratamente balneare cu apă de izvor netermală, locală, captată prin instalații speciale, filtrată și încălzită la 33 grade în instalațiile proprii și cu roboți speciali care sprijină ameliorarea și tratarea afecțiunilor severe.

Cu ajutorul terapiilor oferite de centru, pot fi tratate peste 10 tipuri de afecțiuni: nevralgii, Accidente Vasculare Cerebrale, boală Parkinson, spondilită anchilozantă, afecțiuni respiratorii, hernia de disc, osteoporoza, circulație periferică deficitara, tendinite, spondiloze, fracturi, oboseală și stres.

Peste 60.000 de pacienți s-au vindecat cu ajutorul terapiilor din centru

Vorbim de o investiție privată românească, parte integrată într-un centru medical multidisciplinar.

Numărul de pacienți care au fost tratați la Poiana Câmpina a depășit  10.000 anul acesta în 5 luni. Numărul total de pacienți tratați de la deschidere și până acum a fost de 60 000.

Dacă în trecut oamenii veneau la băi doar vară, astăzi Poiana Câmpina poate primi cel puțin 100 000 de solicitări doar pentru băile sărate cu apa de la izvorul local, pe parcursul unui sezon, cu adresabilitate crescută de la lună la lună. Băile cu apă sărată și masajele cu terapeut specializat reprezintă doar câteva din cele mai solicitate proceduri balneo.

Scurt istoric:

Prima mențiune a localității a fost într-un hrisov din 1510 semnat de Vlad Voievod, sub denumirea de Poiana Sării, iar prima analiză a apei a fost în anul 1900. În primii ani ai secolului XX, s-au pus bazele unor băi minerale pline de leac și de aprecieri.

Fosta stațiune era situată între pomi fructiferi, locație care se bucura de un climat blând, și aer bogat în ioni pozitivi.

Primele băi au funcționat în fostă clădire a Primăriei Poiana Câmpina până în anul 1908. Apele minerale erau aduse uneori de la izvor cu sacaua trasă de boi. Din 1908, poienarul Moise Popescu le amenajează pe proprietatea sa. La vremea aceea, ele erau dotate cu un bazin special din beton, 12 cabine de schimb, cameră de sudație, zonă pentru băi calde/reci, hotel și restaurant.

Citește și PSD-iștii plecați pe pile la Bruxelles au primit prelungirea mandatelor de la Guvernul Dăncilă

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele