Ministrul Predoiu vrea banii ascunși în offshore-uri ai infractorilor români

Pasul următor este acela de a transforma ANABI într-o agenţie de identificare şi de căutare a activelor din jurisdicţiile offshore.

0
- Reclama -

Cătălin Predoiu vrea banii ascunși în offshore-uri ai infractorilor români. Ministrul Justiţiei a anunţat marţi lansarea în dezbatere publică a unei strategii de dezvoltare şi modernizare a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), susţinând că această instituţie trebuie să aibă „colţi” pentru „a sfâşia din averile dosite de infractori”, în special în jurisdicţiile offshore din străinătate.

 

„Dacă totul merge bine, până în februarie-martie ANABI se va transforma, dintr-o agenţie care este în prezent doar de inventariere şi de sprijin, într-o agenţie preponderent de valorificare a activelor provenite din infracţiuni. Pasul următor este acela de a transforma ANABI într-o agenţie de identificare şi de căutare a activelor din jurisdicţiile offshore. Aş putea spune, printr-o expresie plastică, încercăm să punem colţi ANABI, pentru că ea să sfâşie din averile dosite de infractori, în special în jurisdicţiile offshore din străinătate”, a declarat Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Secția Specială a greșit în cazul adopției Sorinei în SUA

Ministrul Justiţiei a precizat că a trimis două scrisori omologilor săi din Statele Unite şi Olanda, prin care propune ca ANABI să fie conectată mai strâns la agenţiile de profil din străinătate, susţinând că de la aceste două scrisori vor porni foarte multe operaţiuni privind recuperarea bunurilor provenite din infracţiuni în jurisdicţiile offshore.

- Reclama -

Vezi și Penalii din România au încercat să amâne interzicerea paradisurilor fiscale

De asemenea, Predoiu a spus că strategia de dezvoltare a ANABI prevede crearea unor echipe mixte de investigaţii interne şi externe.

Un alt punct al strategiei se referă la conectarea ANABI la baze de date, cum ar fi cea a Administraţiei Fiscale.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele