Pregătiri pentru Guvernul Dragnea 4 !?!

0

O glumă, indiferent de valoarea ei, repetată de prea multe ori devine penibilă. Dacă ar fi să citim semnele ultimului an, am putea spune că deja ne pregătim pentru guvernul Dragnea 4. 

Liviu Dragnea a anunțat că miniştri care nu acceptă descentralizarea, nu acceptă nici programul de guvernare, deci nu poat sta în Guvern. Care miniștrii? Unde sunt aceste personalități inflexibile din cabinetul Dăncilă? Domnul Andrușcă de la Economie, sau poate titularul de la Educație? Să fim serioși.

 „Discuţia nu va fi complicată. Eu nu sunt un om dur, dar sunt riguros şi exigent. Şi nu mă pot uita în ochii dumneavoastră când o să îmi spuneţi peste doi ani de zile (…) ai zis ceva în 2016 şi pentru aia te-am votat, printre altele descentralizarea. Şi eu să spun că nu am putut pentru că nu au vrut miniştrii. Aceşti ministri, membri ai Cabintetului României, când au acceptat să fie miniştri şi-au asumat tot programul de guvernare, unde la loc de cinste este descentralizarea”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a subliniat că în Executiv nu pot rămâne „unii care trag în altă direcţie”, lăsând să se înțeleagă că sunt destul de numeroși: „Eu nu mai accept ca după atâta timp toţi funcţionarii din ministerele respective să le pună în faţă nişte materiale care să fie de fapt un şir întreg de argumente de cum şi de ce nu trebuie făcut. Şi atunci ei au două variante foarte simple: ori susţin în continuare programul de guvernare şi dau drumul la descentralizarea sectorială pe fiecare minister pe care îl conduc, ori dacă nu îşi asumă programul, nu mai pot sta în Guvern. Ăsta nu este guvern alandala. Este un guvern care pune în practică un program de guvernare care nu e uşor, dar el a fost mult mai greu de elaborat, dar nu de implementat, pentru că este foarte clar. O să am o discuţie deschisă şi veselă. Care nu acceptă, înseamnă că nu acceptă programul de guvernare şi nu poţi sta în Guvern cu unii care trag în altă direcţie. Dar eu sunt sigur că toţi vor accepta”.

Citiți și: Ion Iliescu absent de la procesul în care este judecat în dosarul Mineriadei

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele