UPDATE: Presa susține că Theresa May va demisiona mâine

0

Update: Premierul Marii Britanii, Theresa May şi-a anunţat demisia, în urmă cu puțin timp. Acesta este modul în care îşi asumă răspunderea pentru că nu a reuşit să ducă la bun sfârşit Brexit, pe 29 martie, la data care fusese stabilită iniţial.

Premierul britanic Theresa May va anunţa vineri că îşi va da demisia, a informat The Times, fără să facă referire la o sursă, relatează Reuters.

May va rămâne în funcţia de prim-ministru până va fi ales succesorul ei printr-un proces în două etape în care doi candidaţi finali vor fi votaţi de 125.000 de membri ai Partidului Conservator. Premierul britanic Theresa May nu a reuşit să-şi convingă majoritatea şi nici opoziţia în Parlament cu planul său al ”ultimei şanse” în vederea implementării Brexitului, crticat de toate partidele.

Parlamentari din ambele părţi ale disputei privind Brexitul au declarat că propunerile sunt superficiale. La câteva ore după anunţul lui May, peste 20 de conservatori care au susţinut acordul la ultimul vot au anunţat că îl vor respinge acum. May a anunţat iniţial că va informa cu privire la demisia sa după ce acordul Brexitului va fi votat de parlament în prima săptămână din iunie.

Citește și: Dragnea se jură că PSD nu-l va suspenda pe Iohannis

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele