Preşedintele ceh Milos Zeman continuă războiul pe teme sexuale a lui Orban

0
Preşedintele Milos Zeman
Preşedintele Milos Zeman

Preşedintele ceh Milos Zeman apreciază, exprimându-se cu privire la legea unagră care interzice ”reprezentarea şi promovarea” homosexualităţii, că în opinia sa transsexualii sunt ”dezgustători”, relatează Reuters.

 

Zeman răspundea, astfel, duminică, unei întrebări despre o lege adoptată de către Parlamentul ungar care interzice ”reprezentarea şi promovarea identităţii de gen diferite de sexul de la naştere, schimbării sexului şi homosexualităţii” în rândul persoanelor în vârstă de până la 18 ani.

”Dacă faci o operaţie de schimbare de sex, comiţi în esenţă o crimă de automutilare”, a declarat postului CNN Prima Milos Zeman.

Vezi și Comisia Europeană pune Ungaria la zid pentru ”legea homosexualității”

”Orice operaţie prezintă un risc, iar aceste persoane transsexuale sunt, în ceea ce mă priveşte, dezgustătoare”, a adăugat el.

Vezi și George Simion: Parlamentul devine tot mai mult o instituţie onorifică în statul român

Legea ungară este puternic criticată de către partidele de opoziţie din Cehia, de organizaţii de apărarea drepturilor omului şi de o majoritate a statelor membre ale Uniunii Euroene (UE), reunite joi vineri la un summit la Bruxelles.

Premierul olandez Mark Rutte l-a somat joi pe omologul său Viktor Orban să respecte drepturile lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor, transsexualilor, persoanelor queer, intersexuale şi asexualte (LGBTQIA) sau să părăsească Uniunea Europeană.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a respins această lege drept un ”pas înapoi teribil”.

Premierul luxemburghez Xavier Bettel, care îşi recunoate în mod public homosexualitatea, a îndemnat ca Ungaria să fie vizată de o nouă procedură europeană în vederea unei reduceri a finaţărilor europene, din cauza nerespectării statului de drept.

Milos Zeman denunţă o condamnare a legii ungare împotriva homosexualităţii drept un amestec în afacerile interne ale Ungariei.

”Viktor Orban spune că nu este împotriva homosexualilor, ci că este împotriva manipulării nu doar a părinţilor, ci şi a copiilor în educaţia sexuală”, apreciază preşedintele ceh.

”Nu văd vreun motiv să fiu în dezacord cu el, pentru că sunt cu adevărat deranjat de sufragete, mişcarea Me Too şi Gay Pride din Praga”, a declarat el.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele