Preşedintele Coreei de Sud, despre Donald Trump: Ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile privind soluţionarea crizei programului atomic de la Phenian

0
Donald Trump
- Reclama -

Preşedintele american Donald Trump ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace ca recunoaştere pentru eforturile sale în legătură cu soluţionarea crizei privind programul atomic al Phenianului, a declarat Moon Jae-In, preşedintele Coreei de Sud, potrivit unui oficial de la Seul.

„Preşedintele Trump ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace. Avem nevoie doar de pace”, a declarat Moon în cadrul unui reuniuni guvernamentale, a comunicat un oficial sud-coreean, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Citeşte şi Întâlnirea dintre Donald Trump și Kim Jong-Un ar putea avea loc la două ore distanță de România

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, au anunţat că au căzut de acord să coopereze pentru a realiza „denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea” şi că vor adopta un tratat de pace care să pună capăt în mod formal Războiului coreean.

La rândul său, Trump s-ar putea întâlni cu Kim Jong-Un la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie.

În ianuarie, Moon a afirmat că Trump merită aprecieri pentru demararea discuţiilor inter-coreene, eveniment grăbit de politica SUA de sancţionare şi blocare a Coreei de Nord.

- Reclama -

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele