Prețul petrolului este în scădere

0
cresteri-salariale-martie-domeniul-petrolier

Preţurile petrolului au închis miercuri în scădere puternică, într-o nouă şedinţă marcată de volatilitate, din cauza temerilor investitorilor că eşecul negocierilor dintre statele OPEC+ referitoare la nivelul producţiei poate duce la creşterea livrărilor şi nu la scăderea lor.

 

Pieţele ţiţeiului au fost instabile în ultimele două zile, în urma întreruperii discuţiilor dintre producătorii majori Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, semnalând că investitorii nu ştiu ce înseamnă blocajul de la nivelul OPEC+ pentru producţia mondială.

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 1,01 dolari, respectiv cu 1,5%, la 73,43 dolari pe baril. Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate a coborât cu 1,17% dolari, sau cu 1,6%, la 72,20 dolari pe baril. Pe parcursul şedinţei, ambii indici au urcat cu 1 dolar pe baril, potrivit MarketWatch.

Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol şi aliaţii săi, inclusiv Rusia, creuniţi sub numele de OPEC +, au restricţionat aprovizionarea cu petrol de mai bine de un an, de când cererea sa prăbuşit în timpul pandemiei de coronavirus.

Pasaj din perioada nazistă în subtitrarea imnului german

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele