Primarul Fritz a găsit o ”rețea” în Primăria Timișoara

0

Primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie pentru o posibilă reţea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcţii publice, din care ar face parte şi foşti angajaţi ai Serviciului Resurse Umane din Primăria Timişoara.

 

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul, indirect, al DNA care a cerut o serie de documente în cazul unui fost angajat.

Pornind de la unele neconcordanţe în dosarul de concurs al unui fost angajat al Primăriei Timişoara, din primele verificări ale primarului, există dovezi concludente că un număr de cel puţin şapte funcţionari ar fi fraudat concursurile de ocupare a unor posturi publice, lucrările pe care le-au prezentat nefiind scrise de aceştia.

Dovezile, împreună cu numele tuturor celor implicaţi, au fost transmise, miercuri dimineaţa, la DNA – Serviciul Teritorial Timişoara de către primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

“Suntem în faţa unui posibil sistem de fraudare, premediat şi sistematic, care s-a desfăşurat pe parcursul mai multor ani, cu complicităţi potenţiale, cel puţin la vârful serviciului de resurse umane. Putem doar bănui că este şi mită la mijloc, dar acest lucru trebuie să-l stabilească procurorii”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, în cazul a cel puţin şase actuali şi foşti funcţionari din Primăria Timişoara, care au susţinut concursuri în anii 2018 şi 2019, au fost descoperite probe scrise de aceeaşi persoană, un fost funcţionar din Serviciul de Resurse Umane.

În cadrul aceloraşi cercetări au mai fost identificate lucrări olografe semnate de un alt funcţionar, care a susţinut două concursuri pentru posturi diferite în 2018 şi 2019 şi care difereau în mod vizibil în ceea ce priveşte caracterele scrisului, acesta fiind total diferit de la o lucrare la alta.

Reorganizarea Primăriei Timișoara nu este pe placul angajaților

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele