Primele doze de vaccin anti coronavirus ar putea ajunge în România între Crăciun și Revelion

1
Valeriu Gheorghiţă. El este medic primar boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”
- Reclama -

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, spune că primele doze de vaccin anti coronavirus ar putea ajunge în România între Crăciun și Revelion. Primii vaccinați vor fi cei din linia întâi a luptei cu virusul, adică personalul medical.

 

„Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a spus la Digi24 Valeriu Gheorghiță.

Acest lucru e va întâmpla imediat după livrare, chiar între Crăciun și anul nou, la o zi-două după ce vaccinurile ajung în țară, adaugă el.

Vezi și Medicul militar, Valeriu Gheorghiţă: vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 va fi gratuită

Gheorghiță spune că BioNTech și Pfizer vor trimite în România o tranșă inițială de până în 10.000 de doze de vaccinuri, cu care pot fi vaccinați 5.000 de angajați ai spitalelor, în condițiile în care e nevoie de două doze pentru imunizare.

- Reclama -

„Este o tranșă simbolică, dacă vreți, care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE, care fac parte din contractul încheiat de CE, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600.000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, a spus Gheorghiță.

Vezi și Germania cere aprobarea vaccinului Pfizer/BioNTech înainte de Crăciun

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele