Procuroarea Elena Iordache, după solicitarea lui Tudorel Toader: “Augustin Lazăr nu a exercitat vreo presiune sau amenințare”

0
Elena Iordache, procurorul care face ancheta în dosarul în care este cercetat fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, transmite, prin intermediul Biroului de Presă al Parchetului General, că Augustin Lazăr “nu a exercitat vreo presiune sau amenințare” în cauza mediatizată.
”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, nu a exercitat vreo presiune sau amenințare, nu a avut atitudini contrare Codului Deontologic al Magistraților față de persoana mea, în referire la cauza mediatizată în presă”, transmite procurorul Elena Iordache prin intermediul Biroului de Presă al Parchetului General.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus miercuri că a cerut CSM să verifice dacă este amenințată independența profesională a Elenei Iordache, procuroarea care îi anchetează pe Mircea Negulescu și Lucian Onea.

”Am solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să sesize Inspecția Judiciară în vederea verificării eventualelor fapte de natură să încalce independența procurorului Elena Iordache”, a afirmat Toader într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Citeşte şi Augustin Lazăr: Nu există niciun fel de motiv de revocare a procurorului şef al DNA

El a spus că are ”multe informații despre modul în care se desfășoară ancheta”, dar că nu a discutat cu Elena Iordache. Întrebat cum a primit atunci informațiile, ministrul justiției a răspuns: ”Altă întrebare, vorba cuiva”.

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele